h i r d e t é s

Ismét nagy zuhanás történt a kriptopiacon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét nagy zuhanás történt a kriptopiacon

2021. június 08. - 18:59

 

Az elmúlt néhány órában ismét jelentősen visszaesett a legnépszerűbb kriptovaluták árfolyama, ami mögött főként technikai okok állnak.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A bitcoin árfolyama idén április közepén érte el történelmi csúcsát a maga 65 ezer dollárjával, azóta azonban több mint felére csökkent az értéke, és már csak 31 ezer dollár körül jegyzik a világ populáris tokenjét.

Habár május környékén úgy tűnt, hogy leáll a zuhanás, végül a 35-40 ezerre történő minimális erősödést követően ismét talajt fogott a bitcoin – írta a Portfolio.

A legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovaluta árfolyamesése a teljes kriptopiacot magával húzta, miközben az ethereum árfolyama tegnap még 2 850 dollár közelében ált, ma 2 400 dollár közelébe esett, vagyis néhány óra alatt 15 százalékot veszített az értékéből.

A binance árfolyama tegnap még 407 dollár felett állt, ma pedig egészen 353 dollárig esett, vagyis gyorsan 13 százalékot veszített az értékéből.Az eséssel a bitcoin piaci értéke már csak 616 milliárd dollár, miközben a csúcson több mint 1100 milliárd dollár volt. A sorban a bitcoin mögött piaci értékben az ethereum, a tether és a binance coin következik – olvasható a lap riportjában.

A visszaesés mögött egyébként technikai hatások keresendőek, valamint a kínai vezetés legutóbbi szigorítása is befolyásolta az árfolyamot, ugyanis egy új törvényjavaslattal elfogadhatják, hogy keményen visszaszorítják a kriptovaluták bányászatát, bár korábban éppen ellenkezőjéről lehetett hallani.

Mivel Kínában vannak a világ legnagyobb bitcoinfarmja, ezért a szankciók nemcsak a helyi, hanem a globális termelésre szintúgy negatív hatással voltak, ami meglátszódott a virtuális fizetőeszközök tőzsdéjén is. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s