h i r d e t é s

Ismét ránk borítja sugarait a szokatlanul meleg december

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét ránk borítja sugarait a szokatlanul meleg december

2019. december 18. - 06:21

 

Szerdán délelőtt a napsütés mellett többfelé fátyolfelhők és némi gomolyfelhőzet is lesz az égen, csapadék nem várható. - írja az idojaras.hu.

Az orosz Gyima Sljonkin uszadékfából készített, ülő emberalakot mintázó gerillaszobra a budai Duna-parton, a Szabadság híd és az Erzsébet híd között 2019. október 9-én. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Délután tovább növekszik a fátyolfelhőzet, szűrt napsütésre számíthatunk. Csapadékra nem kell készülni. Erős lesz a déli szél. 9, 14 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szerdán sem érkezik front, de a melegfrontra fokozottan érzékenyek panaszai tovább erősödhetnek. Az ízületeseknek szintén nem kedvez az időszak. - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán front nem éri el a Kárpát-medencét, a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében azonban továbbra is jelentkezhetnek, és még napokig fennállhatnak panaszok. A felhős, fényszegény területeken ráadásul kisebb lehangoltság és rosszkedv is felléphet. A hirtelen jött melegedés mindenkit megviselhet. Általánosak lehetnek az alvásproblémák, habár északon ezek intenzitása valamelyest csökken. A kialvatlanság miatt napközben fáradtabb, ingerültebb lehet, koncentrálási problémák és migrén is felléphet. Ezekben a napokban nem javasolt kávét és csokoládét fogyasztani, kerülni kell a vörös húsokat és a vörösbort is.

Reggel kissé hűvös van, elsősorban az ízületi panaszokkal élők ébredhetnek nyűgösen, végtagfájdalmaik fokozódhatnak. Ha ilyen tünetektől szenved, akkor a sajgó ízületeket tornáztassa meg kissé, kímélő átmozgatással mérsékelheti a tüneteket.

A frontokra fokozottan érzékenyeken kívül azonban a többiek számára kedvező az időszak, a kellemes hőmérsékletek mellett a napos tájakon szabadban eltöltött órák a téli időszakban feltölthetnek energiával, miközben az immunrendszer is erősödik. Érdemes kirándulni, sétálni, a gyerekekkel is minél többet kint lenni, a szelesebb tájakon a légszennyezettség is alacsony marad.

A közlekedés során elsősorban északon találkozhatunk helyenként nedves útszakaszokkal, ilyenkor mindenképpen ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani! Néhol élénk széllökések ronthatnak a menetstabilitáson, ezen kívül tompulhatnak a reflexek, megnyúlik a reakcióidő.

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, migrén. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

Kommentek

h i r d e t é s