h i r d e t é s

Itt a Suzuki válasza az ellenzék akciójára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Itt a Suzuki válasza az ellenzék akciójára

2019. február 18. - 18:28

 

A Magyar Suzuki Zrt. nem tervezi a túlórák számának növelését az esztergomi gyárban; a cég kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a rendelésállomány alapján a már évek óta érvényben lévő 250 órás éves túlórakeretet sem használják ki. - írja a hirklikk.hu.

Forrás: blikk.hu

Ruska Viktória ezt hétfőn arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy délután ellenzéki parlamenti képviselők demonstrációt szerveztek a cég esztergomi gyára előtt.

Céljuk - jelezték -, hogy megpróbálják rábeszélni a cég vezetőit, ne alkalmazzák a munka törvénykönyvének decemberben elfogadott módosításait, a 400 óra túlórát lehetővé tévő "rabszolgatörvényt".

Tóth Bertalan (MSZP) megfogalmazása szerint a cég nemcsak a túlórák számát akarja megemelni, hanem "sárba tiporja" a jogszabályokat is.

Ha nincsenek erős szakszervezetek, könnyebben be lehet vezetni a rabszolgatörvényt

- jelentette ki Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, mint a Blikk beszámolójából kiderül. 

A portál kitért rá, hogy Jakab Péter Jobbik-szóvivő elmondta, tájékoztatást akarnak kérni a Suzukitól arról, hogy miért kell az állásával fizetni annak, aki szakszervezeti titkár lesz. 

Gréczy Zsolt, a DK képviselője szerint kínos, hogy 14 év munka után kirúgtak valakit, aki szakszervezetet akart alapítani.

Ruska Viktória kiemelte:

a termelés a gyárban stabil létszámú munkaerő-állománnyal zajlik, így biztosított a 140-nél is több országban a hazai és európai piacokról érkező megrendelések kiszolgálása.

Kitért arra, hogy az idei béremelésről az egyeztetések folyamatban vannak, csakúgy, mint a dolgozók általános elégedettségéhez hozzájáruló juttatási csomag egyéb elemeiről.

hirklikk.hu


 

h i r d e t é s