h i r d e t é s

Iványi Gábor nyílt levélben tette helyre Semjént

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Iványi Gábor nyílt levélben tette helyre Semjént

2018. augusztus 09. - 08:57

 

A lelkész már-már komikusnak nevezi a KDNP politikusának érvelését.

Forrás: b1.blog.hu

Népszava szúrta ki, hogy Iványi Gábor minden alapot nélkülöző közönséges sértegetésnek minősítette, hogy Semjén Zsolt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget (MET) visszaélésekkel vádolta, miközben valójában a kormány követ el ellene jogsértést, immár hét éve.

A KDNP politikusa egy parlamenti kérdésre válaszolva Iványival szemben azt hozta fel, hogy a lelkész „sátáninak” nevezte a kormány politikáját, „folyamatosan gyűlölet szítására alkalmas politikai megnyilatkozásokat tesz”, Nobel-békedíjra jelölte a „hazánk biztonságát és jövőjét veszélyeztető” Soros Györgyöt. Szerinte az új, 2011-ben elfogadott egyházi törvény célja, csak „egyházak tényleges társadalmi és történelmi súlyának megfelelő szervezeti keretek meghatározása” volt.

Iványi Gábor nagyon hosszú nyílt levelében méltatlannak és már-már komikusnak nevezte Semjén tájékozatlanságát, elfogultságát. Mint írta, a MET mindenben megfelel a törvény előírásainak, egyházi jogállását mégsem kapta vissza, pedig egy jogállamban, ahol valóban függetlenek a bíróságok, megvesztegethetetlen a legfőbb ügyész és bátor az ügyészség, ott nemcsak az éppen
hatalmon lévők politikai ellenfelei, hanem a hatalmukkal visszaélő és a közvagyont dézsmáló állami/közjogi vezetők is kötelesek a törvény előtt a tetteikről számot adni.

Ez a bibliai alapelv is. Isten szolgájának kötelessége szóvá tenni, ha a méltóságok – képzeljék bár magukat a fáraók és királyok magas polcain – jogtalanságokat követnek el, vagy irgalmatlanok a szegények, a hátrányos helyzetűek vagy éppenséggel a menekültek, bevándorlók iránt, és az is hivatásunk elhagyhatatlan része, hogy mindenki számára érthetően hirdessük a Mindenható büntető
szigorát.

A lelkész szavai igazolására felidézte az Alkotmánybíróság, a Velencei Bizottság megállapításait, az Emberi Jogok Európai Bíróságának kormányt elmarasztaló ítéletét.

Soros György – hangsúlyozta a lelkész – hatalmas összegeket fordított a szegények és szükségben lévők megsegítésére is. Őt kiszemelni közellenségnek, gyűlöletkampányt indítani ellene, lejáratására arcképével teleplakátolni az országot, „ez igazi politikai gaztett”.

Iványi Gábor visszautasította, hogy egyháza csak az „egyházi kiegészítő normatíva érdekében” vett át intézményeket. Aki ismeri, milyen körülmények között működnek a szegényeket felkaroló iskoláink, az pontosan tudja, ez az állítás milyen hamis és alaptalan.

Mint az emberi jogok, az örök bibliai mérték, és a demokratikus alapelvek mellett végleg elkötelezett szabad polgár és egyházvezető, töretlenül reménykedem abban, hogy egyszer Magyarországon is eljön a béke és a jogszerűség diadala. Amíg erőmből telik, a jövőben is ezért fogok küzdeni

– zárta nyílt levelét Iványi Gábor. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s