h i r d e t é s

Jane Goodall: "Még nem túl késő lelassítani a klímaváltozást"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jane Goodall: "Még nem túl késő lelassítani a klímaváltozást"

2019. augusztus 10. - 09:43

 

Még nem késő lelassítani a klímaváltozást Jane Goodall világhírű etológus szerint, akivel a magyarországi brit nagykövet készített interjút a Szigeten csütörtökön. A főemlőskutató a fesztivál Love Revolution kampányára érkezett hazánkba, és több tízezer ember előtt beszélt a Nagyszínpadon.

Jane Goodall világhírű etológus - Forrás: Euronews

Iain Lindsay brit nagykövet az interjú során "élő legendának" nevezte Goodallt, akinek csimpánzok között töltött idejéről szóló könyvei meghatározóak generációk számára. Az ENSZ-békenagykövet a választásaink fontosságát hangsúlyozta:

"Úgy vélem, az egyik legfontosabb dolog, hogy folyamatosan tudatosítsuk az emberekben, milyen hatással vagyunk a bolygónkra mind társadalmi, mind pedig környezetvédelmi szempontból. De említhetném a politikai szélsőségeket is, a szélsőjobbra tolódást - ez számos országban súlyos problémát jelent. Sötét időket élünk, de az üzenetem az, hogy még nincs túl késő ahhoz, hogy legalább lelassítsuk a klímaválságot, hiszen, ha a fiatalok elveszítik a reményt, akkor akár mindannyian fel is adhatjuk."

A Sziget tavaly indította Love Revolution kampányát, amely az emberi jogok védelmére, a rasszizmus elleni fellépésre, a zöld bolygó megóvására, a környezetvédelemre és a háborúellenességre fókuszál. (Euronews)

A teljes interjút itt lehet megnézni:


 

h i r d e t é s