h i r d e t é s

Járom az utam

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Járom az utam

2021. április 07. - 08:58

 

A dolog törvényszerű és előre látható volt. Az út Horthyig, majd onnan Szálasiig.

Az Orbán-rezsim odáig züllött, hogy a közszolgálati híradó.hu weboldalán nyilas háborús bűnösök, Rajniss Ferenc és Kolosváry-Borcsa Mihály, mint történelmi források szerepelnek az Amerika (és brit)-ellenes kampányban.

Orbán, aki volt már Kádár besúgója, aztán liberális, harcos antiklerikális, polgári körös, antikommunista, majd Putyin-barát, nacionalista, "keresztény és demokrata", Európából kikopva szükségszerűen jutott idáig.

A belső izgékonyságok levezetésére, illetve irányítására, jobboldal kézben tartására irányuló törekvése, és illegitim, antidemokratikus államszervezése miatti elszigetelődése Európában szükségszerűen hajtotta őt a legvadabb terepekre.

Ma már nyíltan a fasiszta pártok és mozgalmak (I Fratelli d'Italia, Salvini, Strache és egykori osztrák Szabadságpártja, Geert Wilders holland újnáci mozgalma, a német neonáci AfD, és az Orbán nyomdokaiban haladó PiS, a lengyel kormánypárt, és Orbán szlovén kreatúrája, Janez Jansa) maradtak számára. Meg Netanjáhú. Szép kis társaság.

De itthon azért arathat. Az irredenta felhangok, a kisebbségeket gyalázó, mocskoló kormányzati propaganda, melynek hangnemét, színvonalát Bayer és Bencsik, Fricz and Co alapozza meg, sok honfitársunk szívét melengeti.
Ahogy melengette még Szálasi eszeveszett tombolása idején is. (Aztán kis szünet: át kellett lépni a kommunistákhoz, akkor az volt előnyös.)

De Orbán most szintet lépett. Bayer, Bencsik eddig nyilván csak gondolt Szálasira. Nyilas, hungarista nevek, hivatkozások nem hangzottak el. Pedig volt (van) ott minden. Ezúttal viszont a közszolgálati médiában nyíltan, névvel Szálasi minisztereit idézik.

Mit lehet erre mondani? Tudtuk, láttuk, hogy erre tartunk, és hogy odaérünk egyszer. De ez: látni,tudni, kevés! Ezeket el kell kergetni, bíróság elé állítani, elítélni.
Nyilas hordáknak nem lehet helyük, terük ebben az országban!

Ha nem sikerül, megérdemeljük. Mert, mint Joseph de Maistre (és nem Széchenyi István) igen helyesen rámutatott, minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.

Mellesleg: néhány éve még a történelmi egyházak vezetőinek közös fellépésére talonba helyezett fajgyűlölő, nyilas Siklósi Beatrixnak a köztelevízió élére kinevezése miatt az egyházi vezetők tiltakozása elmaradt. Most sem várok mást tőlük. Változnak az idők.

Hitler már 1933-ban meg akarta rendezni a Kristályéjszakát, de hangulatjelentések alapján arra jutott, hogy nincs itt az ideje: a német lakosság kétharmada fölháborodottan ellenezné. Ötéves agymosás eredményeként 1938-ban már tomboló lelkesedéssel vettek részt benne.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s