fbpx Járványsport | CIVILHETES

h i r d e t é s

Járványsport

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Járványsport

2021. április 16. - 06:53

 

Avagy út a győzelemig.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Orbán a kezdeti pánik és tehetetlenség után, mely mindig rátör, ha valós, és nem koholt, főként nem gyenge ellenféllel/ellenséggel akad dolga, magához tért, és a várható járvánnyal szembeni (számára csupán választási) vereséget kezdi győzelemre változtatni.

Roppant egyszerű megoldást választ, melyet a sportból vett. Ügyesen tematizálva az egész krízishelyzetet, sporthasonlatként megélve, kezelve azt, győztes meccsek sorozatává változtatta az egész szörnyűséget.

Megvívjuk meccseinket a selejtező csoportban, a középdöntőbe, majd a döntőbe jutunk! Ott pedig már senki nem állíthat meg minket!

Magyarország, hála nekem, járványkezelési nagyhatalom, majd világbajnok lesz!

Kezdetben vala a lebecsülés: túró ez, nem komoly ellenfél! A villámgyőzelem ígérete! Az első hullámot hazavágtuk!

Aztán "egy hétvégén, még decemberben beoltjuk az egész országot", és a pokolra küldjük a vírust! K.O!

Nem jött be, ahogy a februári melldöngetése se.

Ekkor vesztésre állt. És jött a nagy húzás: nem beszélünk halottakról, lélegeztető gépen lévőkről, zsúfolásig megtelt, össze-vissza meg- és átszervezett és, mintha háború lenne. katonai irányítás alá vett kórházakról, bezárt szakrendelőkről, a kórházakból utcára hajított betegekről, elhalasztott műtétekről (most már a felfüggesztett onkológiai szűrővizsgálatokról), az orosz és kínai vakcinákkal kapcsolatos aggályokról, arról, hogy szép csöndben mellőztük a járvány eszkalálódása előtt legbiztosabb védekezési módokat: a kontakt követést és a szigorú zárlatot, nem beszélünk a munkanélkülivé váló, vagy vállalkozásaikat kormányzati mentőöv nélkül bezárni kénytelen kisvállalkozásokról, a halálra hajszolt egészségügyi személyzet problémáiról, melyre egyetlen válasz a röghöz kötésük, a vágóhídra hajszolt pedagógusokról, a nemzetközi összehasonlításban tragikus általános magyar járványhelyzetről.

Pedig itt világbajnokok vagyunk! Itt, ebben vagyunk világbajnokok! Mert csodák nincsenek!

Nem csak, hogy nem beszélünk róla, de másokat, az ellenzéket, a sajtót, az orvosokat se engedjük beszélni róla! Amiről nem beszélnek, az nincs!

Mindezek helyett győzelmi jelentésekkel árasztjuk el az országot!

Jól, kiemelkedően jól vesszük az újabb és újabb akadályokat!

Egyetlen mérőszám létezik: az oltottak száma.

Egymillió beoltott: a nyerő széria nyitó lépése! Aztán két millió beoltott: lassan, fokozatosan nyithatunk! Két és félmillió beoltott: tovább a győzelmi úton! Hárommillió beoltott, majd három és félmillió beoltott: fontos állomások a középdöntőbe jutásért. Négymillióan lesznek nemsokára beoltva, tovább nyithatunk!

Ez már a középdöntő, a csoportmeccseket megnyertük! És így (megy majd) tovább!

Az ellenzék pedig nem találja a hazug, mocskos és életveszélyes propaganda ellenszerét, mely hatásos.

Csakúgy, ahogy Goebbels propagandája annyira elhülyítette az embereket, hogy még 45 májusának első napjaiban is hajlandóak voltak harcolni, meghalni (az akkor már halott) Führerért és propagandaminszteréért, a körülzárt Berlinben.

Mindezt Orbán kizárólag a hatalom megtartásáért űzi, járványkezelés helyett, mely pénzbe kerül, és melyre egyébként ez a garnitúra, impotenciája miatt nem is képes.

A lassan harmincezer halott nem számít! Ők jövőre nem szavaznak!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s