h i r d e t é s

Jól jön, ha az embernek Szijjártó a testvére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jól jön, ha az embernek Szijjártó a testvére

2019. augusztus 17. - 07:57

 

Móricz Rokonok című műve valóban nagyon hasznos olvasmány. Azt mondjuk igazán hozzá tehette volna a szerző, hogy ez nem felhasználói kézikönyv, mint sokkal inkább elrettentő példa kéne, hogy legyen. 

Révész Bálint (bal) átveszi a 370 DAF kamion kulcsát a Hungaroringen 2017 augusztus 27-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől (középen) a Truck Race Promotion kamionos eb futamán. - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

De természetesen a magyar nép, mint története során annyiszor a saját gazembereit tűri meg a hatalmon. Tegnap Moszkva, ma Brüsszel az ellenség és éppen Moszkva lett újra jó barát. Nagyjából így van ez a politikában is. Nem számít, ha kilopja a szemünket is, csak a „mi emberünk” üljön a trónon.

Így aztán aligha lehet különösebben meglepő, ha Szijjártó Péter minden gátlás nélkül rendelkezhet úgy, hogy éppen az ő testvére kapjon nagy összegű támogatást. Persze nem ő, hanem a cég, amely hajlandó volt operatív igazgatóként soraiban megtűrni. Csak azért, hogy a kormánynak kellően nívós konferenciákat szervezzenek. Nem tudtuk, hogy szarvasmarha- és háztáji állattartás is a rendezvényszervezés része, de ez egy másik mese. Sokkal érdekesebb, hogy cég egyébként kamionversenyek szervezésével foglalkozik.

Szijjártó Péter minisztériuma és háttérszerve csak idén 72 millió forintot fizetett egy konferencia szervezéséért annak kamionversenyeket szervező cégnek, aminél a miniszter testvére operatív igazgatóként dolgozik, írja a G7. A lap megjegyezte azt is, hogy a támogatás a Truck Race Promotion Kft. tavalyi bevételeinek ötödét teszi ki. Egyébként az elmúlt két évben a cégéhez már közel 300 millió forint közpénz vándorolt a külügytől és az ehhez tartozó intézményektől.

Ugyanez a cég szervezi a kamion Európa-bajnokságot is. Bár egy rétegsportról van szó, a magyar állam mégis fontosnak tartotta támogatni a rendezvényt: 2016-ban a nemzetgazdasági minisztert bízták meg azzal, hogy 200 millió forintot adjon az eseménynek. Azóta is minden évben támogatja az állam a rendezvényt, bár azt nem tudni, mennyivel. /444/

Magyarán egy tökéletesen mellékes, kis érdeklődésre számot tartó esemény lebonyolításáért felelős cég zsebel be vélhetően hatalmas összeget, csak azért, hogy a kormányzati konferenciákon tiszta pelus legyen Szijjártóék ülepén. Kis túlzás persze, hiszen amihez egy fideszes hozzáér többé nem lehet tiszta.


 

h i r d e t é s