h i r d e t é s

Jövőkép

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Jövőkép

2020. október 14. - 18:38

 

Létezik-e jövő? Kapcsolódom a „Merev gondolkodás” c. cikkhez. A válasz kettős. Hit és mindenféle valószínűség szerint létezik. De racionális alapon nem létezik. Ez utóbbival kezdem.

Ha értjük, hogy agyunkban milyen folyamatok játszódnak le és erről szól az idézet cikk, akkor tudjuk, hogy ami csak gondolatainkban szerepel, az az eddig betárolt memória eredménye. Ha tudatom teljesen üres, nincs benne tárolt emlék, tudás, infó, akkor elképzelni sem tudok semmit. Ha viszont emlékeket, infókat tárolok, minden képzeletemet ezek alapján formálom meg. Ha nincs eltárolva agyamban egy csodálatos tengerparti kép Ibizáról, akkor sem álmomban, sem képzeletemben Ibiza nem tud megjelenni. Ilyen alapon minden jövőről alkotott elképzelésem is csak a tárolt emlékképek, tudásanyag alapján jöhet létre. Tehát az emberek nem tudnak racionális jövőképet alkotni.De ebben (és minden másban) Allah sokkal több! Tudása kimeríthetetlen és nincsenek problémái betárolt emlékekkel, korlátok közé szorított memóriával. Így azok a képek, melyeket magunknak a jövőről festünk, sokszor becsapnak.
Most pedig kapcsolódjunk a hit és más valószínűség szerinti jövőhöz, ami létezik. A hit alapú jövőben látunk egy polarizálódást az emberek között. Ők a helyes úton levők és az eltévelyedettek.
Mindkettőjükről tudjuk, hogy kik, nem részletezem. Kettejük együttélésében az eltévelyedettek kerülnek erőfölénybe, ők uralják a földet, míg eljön egy korszak, aminek tiszta jeleit a próféciák közlik.
A jó és rossz erői összecsapnak. Színre lép Góg és Magóg (ami lehet, hogy csupán jelenség), Dadzsal, azaz Antikrisztus, Mehdi és Jézus. A jók győzedelmeskednek, elkövetkezik egy megtisztulás, a világ még egy ideig fennmarad, majd eljön a világvége. Az embereket is eléri végzetük és magát a földet is.
Eddig az anyagi léthez fűződő jövő, amit követ a nem materiális jövő, azaz a Túlvilág. Ebbe már nem megyek bele.

Amit elmondtam, szinte minden vallásban benne van. Kisebb módosításokkal ugyan, de a lényeg ugyanaz mindenhol. Ezt a jövőképet Isten minden időben és helyen megüzente. Erre mit tesz az ember? Beint és ezt mondja: egy nagy ….szt! Ez egy baromság és az lesz, amit én mondok. Nos, itt előszedi a balga azokat a silány, összegyűjtögetett emlékképeit, tudásanyagát, ami van és ezekből a már ismertetett módon jövőképeket fest. Ha már itt mindent elrontottunk, elmegyünk a Marsra! Ha itt már nem tud senki sem fizetni, a Jupiteren bevezetjük a pénzt, adót vetünk ki a Galaxisra, meg ilyesmi. Azért ironizálom el, hogy láttassam, mennyire infantilis Isten szemszögéből az egész, Aki egyszer-egyszer megcirógatja a fejünket, ahogy mi tesszük saját kölykünkkel, ha nagyokat mondd, még a játékba is belemegy, hadd higgyük, hogy ügyesek vagyunk, aztán valami mindig történik. Sosem tudjuk, hogy mi. De mindig olyan, ami nem kalkulálható, mert eddigi elraktározott élményeinkben, tudásanyagunkban nem szerepel, tehát nem tervezhettünk vele jövőképet!
Vonjuk le a következtetést, hogy eddig mire jöttünk rá? Összegzem egy mondatban az emberiség eddigi vívmányát: azt már tudjuk, hogy miként nem lehet létezni, de azt még nem tudjuk, hogy miként lehet! Ebben benne van minden, amit eddig tudunk és a válasz is arra, hogy miért az az irány, ami a Szent Könyvekben van. Hiszen, ha mindig csak arra jövünk rá önhittségünk miatt, hogy zsákutcákat létesítettünk, akkor folyamatosan rontottunk magunk és a föld helyzetén! Amellett, hogy mikrokörnyezetünket elkápráztattuk, hogy milyen kurva okosak vagyunk, mindig felfedezünk valamit és a makrókörnyezetet maradandóan károsítjuk. Ha pedig ez a realitás és vannak, akik helyes úton járva figyelmeztetnek erre, akkor nem polarizálódik az emberiség? Ha tönkre tesszük az élet minden lehetőségét anyagi és spirituális értelemben, akkor nem a jövőt tesszük tönkre? Nem ez a Világvége más szavakkal? Nem erről szól minden Könyv? Nem ezt poentírozzák ki, vagy festenek torz képet erről a filmek? Nem az ilyen szintű problémákat fogja megoldani Bruce Willis, Sylvester Stallone és Chuck Norris? Itt jutottunk el az agyak mai állapotáig!

Ha ma egy ilyen híresség megjelenik valahol, testőrök veszik körül, első osztályú szállodában lakatják, kinyalják a seggét és ezzel sokakban nem az a kép erősödik fel, hogy gazdagságuk, népszerűségük okoz veszélyt számukra, hanem az, hogy valóban hősök, akik megmentők. Ez a szint! Ha pedig egy teológus beszél a veszélyről és a rossz trendről (bár ezt egyre kevesebb teszi meg), akkor hülyének nézik.

Összegezzük. Két jövőkép létezik. Válassz.

A Napon majd meglátjátok, hogy minden szoptatós anya megfeledkezik arról, mit szoptat, minden várandós elvetéli terhét. Részegnek látod az embereket, de ők nem részegek, hanem Allah büntetése szörny. (Korán 22:2)

Három metafora érzékelteti a rettegett Napot. 1. Egy anya sem hagyja el a kisdedet, ha baj van. Sőt, keblére szorítja. Ezen a Napon minden fordítva lesz. Ezek az ösztönök másképp reagálnak majd a bajra. 2. Egy várandós anya büszkeséggel és reménnyel hordja magzatát. Ebben az Órában a rettegés azonban, felülírja a reményt és a természet fordított reakciót ad. 3. Az emberek, ha nincsenek részegség állapotában, rendszerint megtartóztatják magukat. Ezen a Napon az emberek nem urai többé maguknak az őrült félelem miatt.

A Holdat elborítja a sötétség. (Korán 75:8)

Nem csak az emberek tekintete lesz kába, hanem a nagy világítótestek, égitestek is fényüket vesztik. A Hold jelen fénye visszatükröződés, tehát nem sajátja. Minden nem saját, valótlan, ál jelenségről lehull a lepel és kialszik fénye. Marad a csupasz, az Örök Való.

A Nap és a Hold egybeolvadnak,- (Korán 75:9)

A Hold és a Nap egybeolvadnak: A Nap Vörös Óriás bolygóvá válik, majd felemészti a Holdat és a Földet. Lásd Függelék 81. At-Takwir (Kikerekedés) Szúrához.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s