h i r d e t é s


Jurák Kata folytatja az ámokfutást

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Jurák Kata folytatja az ámokfutást

2018. január 13. - 06:27

 

Jurák Kata szereti saját magát újságíróként meghatározni, mégis folyamatosan úgy viselkedik, mint egy jól megfizetett fideszes provokátor.

Forrás: Reflektor blog - Blog.hu

A Reflektor írása

Karácsony környékén emlékezetes vitát folytatott a KDNP-ből kiugrott Lukácsi Katalinnal az Echo tévén. E beszélgetés során Jurák a maga egyszerűségében megkérdőjelezte beszélgetőtársa hitét, aztán azt kezdte fejtegetni, hogy Jézus ugyan a szeretetet hirdeti, de azért vannak bizonyos határok: a melegeket például egészen biztos utálja. Jurák láthatóan nem csak Jézus üzeneteit nem fogta fel teljesen, de vitatársa mélyebb gondolatait sem nagyon.

E jeles műsorról készített mémet a népszerű Maga is mindig ezt mondja, ugye, Mrs, Lipton? Facebook-oldal, melyben a sorozat főszereplői elképedt arca mellé írták, hogy „amikor karácsonykor kapcsolgatjátok a tévét és meglátjátok Jurák Katát, ahogy az Echo tévében vágja a pofákat”. Felvezetésként a posztba pedig beírták, hogy „gyomorforgató látvány”.

Nos, Jurák Katának sem kellett több, kommentekkel támadta meg a mémoldalt. Többek között azt írta, hogy

„jóleső érzéssel konstatáltam, hogy Ön, mint “civil” a Mi csatornánkat kísérte megtisztelő figyelemmel karácsonykor is, amikor az emberek többsége a családjával tölti az idejét.”

Nehéz megfejteni ennek az érvelésnek a lényegét egy olyan valakitől, aki karácsonykor nem a családjával volt, hanem tévéstúdióban kötekedett.

Kissé lejjebb megosztott magáról egy képet is:

jurak1.jpg

Forrás: Reflektor

Most vagy az van, hogy ajánlgatja magát, vagy nem egészen sikerült megértenie, hogy a mémoldal kritikája nem annak szólt, miként fest a már a Pestisrácoknál is kínossá vált és elküldött nő.

A Jurák jelenség amúgy megmutatja, hogy milyen morális és intellektuális szintet ért el a NER. Nyilván Jurák Kata fel sem fogja, mit művel, ezzel szemben azon szerkesztők felelőssége óriási, akik teret adnak neki és még biztatják is.

A Csengett, Mylord oldal mindenesetre válaszolt neki, egész szellemesen:

Az oldal nem szokott trollokkal foglalkozni, a jövőben se fog, most mégis teszek egy kivételt, és válaszolok Jurák Kata levelére. Ebben a levélben benne van a mondanivalóm, a jövőben nem is kívánok több szót pazarolni rá.

Tisztelt Jurák Kata úrhölgy!

Megtisztel a leveleivel, külön örülök, hogy több leveléből az egyiket nyilvános csatornán osztotta meg, ezért én is nyilvánosan válaszolok, hadd fürdőzzön mindenki egy kicsit az örömömben. Bevallom, a mérhetetlen boldogság mellett, zavarba is hozott. Az a Jurák Kata, aki olyan sikereket ért már el, mint például tüntetéseken ordenáréskodott, vagy éppen Lukácsi Katalinnal szemben járatta le magát az Echo tv-ben, majd később az interneten, most nekem írt.Engedje meg hogy egyszerre válaszoljak mindkét levelére, noha csak az egyiket osztotta meg nyilvánosan. Az említett meme nem kéretlen tartalom, de a helyes útmutatásának hála, már tudni fogom, mit kell csinálni, ha ilyennel találkozok.Örömmel konstatálom, hogy mindketten értékeljük egymás munkásságát, Ön kiváló meme alapot biztosit nekem, hétről hétre. Sajnos a személyes profiljára nem terjed ki az érdeklődési köröm, ezt kérem nézze el nekem. Ahogy az adatlapomat bújta rájött, hogy Önnek sokkal szebb élete van. Örülök, hogy együttérző velem. Ha én is beállnék a NER-be, talán én is több mindent megengedhetnék magamnak, egy gazdagabb, szebb életem lenne. Amikor ilyen gondolataim támadnak valahogy mindig elkezd motoszkálni mélyen legbelül valami bennem, a pszichológusok talán ezt erkölcsnek hívják. Mivel Ön munkáját tekintve a kormány propagandistája, így közszereplőnek minősül, ezáltal fontos megtanulni elviselni a kritikát is. Még nem azt a kort éljük, amiben a szabad véleménynyilvánítás miatt újságírókat börtönöznek be, mint a kormánya által nagy becsben tartott Oroszországban. Szerencsére egyikünk se újságíró, így talán ettől nem is kell tartanunk a jövőben se.A gyomrom köszönöm már rendben van, néha felkavarodik, jellemzően, ha állami propagandát hallok, dehát kinek nem? Ezért nem szaladhatok orvoshoz egyből, így is van, aki órákat fekszik a földön a sürgősségiben.Valamit meg sem értek. Mi volt a levelével a célja? 

Átcsábítani a sötét oldalhoz?Én Dalma asszonnyal ellentétben nem olvastam Soros György “Mein Plan” című művet, így velem nehezebb dolga lesz. De valószínűleg nem is ezt akarta elérni. 

Megfélemlíteni?Ezt sokkal valószínűbbnek tartom, a pénz iránti vonzalom és a megfélemlítés, amikben párhuzamot lehet vonni a Fidesz és a Cosa Nostra között. Az olasz maffia azonban sokat tudna tanulni a Fidesztől. A levágott lófej az ágyban idejétmúlt. Sokkal kifinomult módszer a karaktergyilkolás, a gátlástalan hazudozás és a sorosbérencezés. Sokan vagyunk, akik nem félünk, és egy olyan hazát képzelünk el, ahol az emberek tisztelik es megbecsülik egymást, boldogságban élnek. Nem pedig egy állandó ”harcban” és rettegésben álló, oligarchák által kizsákmányolt földkupacot.Megtisztelőnek tartom, hogy imádkoznak értem, akárkivel is teszik. Az imádság helyett tudom, hogy túl nagy kérés lenne az, hogy tűnjön el a közéletből. Nem is várok ilyesmit, viszont hadd viszonozzam valamivel a jóindulatát. Szeretném, ha a kritikákat könnyebben kezelné és bízok benne, hogy ebben segítségül lesz a jövőben is a Maga is ezt mondja mindig, ugye, Mrs Lipton? meme oldal. Idővel talán látva egy kritikát, nem húzza fel és teszi nevetségessé magát.

 

reflektor.blog.huh i r d e t é s

betöltés..

;