h i r d e t é s

Karácsony Gergely: Eddig csak a fideszes polgármesterek éltek vissza hatalmukkal a veszélyhelyzetben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely: Eddig csak a fideszes polgármesterek éltek vissza hatalmukkal a veszélyhelyzetben

2020. április 01. - 16:05

 

Facebook-bejegyzésben reagált Karácsony Gergely főpolgármester arra a törvénytervezetre, miszerint a védelmi bizottságok döntenének vészhelyzet idején a polgármesterek helyett. 

Forrás: Karácsony Gergely / Facebook

A politikus nonszensznek minősíti a javaslatot. Hozzáteszi, a kormány ebben a munkában feladatokat szabott ugyan, de pénzügyi támogatást eddig semmilyen formában nem adott. Pedig a megnövekedett és hatalmas felelősséget jelentő feladataikat egyre csökkenő bevételekből kell ellátniuk.

- Mi pont azt akarjuk, amit éjjel-nappal minden csatornán a polgároktól kérünk: együttműködést. Ha a mindennél fontosabból, a ránk bízott településeken élők egészségének és életének védelméből indulunk ki,

nem lehet más út, csakis ennek a kormányjavaslatnak a visszavonása

- zárja bejegyzését a főpolgármester. 

Karácsony Gergely ezt megelőzően azt is bejelentette, utasítja a BKK-t a járatsűrítésekre. 

Miután Fürjes Balázs és Vitézy Dávid egyesült erővel támadták a főpolgármester azon döntését, miszerint ritkábban járnak a fővárosi tömegközlekedés járatai, Karácsony Gergely visszakozott. Mint Facebook-posztjában írja, ma reggel érezhető volt, hogy egyes járatokon az egészségügyi ajánlásokhoz képest nagyobb utasszám volt. Ezért sűrítik a járatokat, hogy elejét vegyék a hasonló jelenségeknek.

168ora.hu


 

h i r d e t é s