h i r d e t é s

Karácsony Gergely szerint törvényesített rablás, amit a Fidesz művel a köztér-államosítással

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony Gergely szerint törvényesített rablás, amit a Fidesz művel a köztér-államosítással

2022. június 22. - 14:30

Budapest főpolgármestere felszólalt az V. kerület kezébe kerülő közterekről.

Karácsony Gergely főpolgármester - Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

  • Június 21-én, kedden a kormány Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslata szerint három kiemelt budapesti közterületet – a Podmaniczky teret, a Vörösmarty teret valamint a Széchenyi teret – állami tulajdonba vesz.
  • A három teret a fideszes vezetésű V. kerület kapná meg 99 évre vagyonkezelésbe.
  • A tervezet szerint a közterek 2022. augusztus elsejével, ingyenesen kerülnének az állam tulajdonába, és ingyen is kerülnének tovább az V. kerülethez.
  • HVG korábban Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester és Karácsony Gergely feszült egyeztetéseiről írt. A cikk szerint a közterületek kérdés túlmutat a köztisztaság témáján, amihez Tiborcz István szállodaberuházásának is köze lehet.
  • A főpolgármester Facebook-posztjában reagált a törvényjavaslatra.

Most még bagó sincs

„Hogy miért? Csak. Ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez. Ehhez a magánérdekeknek van (megint) köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek. Most még bagó sincs” – írja Karácsony Gergely Facebookon a közterek államosításának körülményeiről.

„Ha valaki elveszi más tulajdonát, arra van szó a magyarban: lopás. Amikor ezt erőszakkal teszi, az a rablás. Rablás ez, ha törvényt hoznak róla, akkor törvényesített rablás” – tette hozzá.

A politikus a főispán-vármegye elnevezéseken való rugózást is kommentálta: szerinte a tomboló infláció, a zuhanó forint, a gazdasági- és energiaválság idején ilyesmivel foglalkozni „valahol a szánalmas és a röhejes között van félúton.” (Forbes)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky