h i r d e t é s

Kásler miniszter belső rendeletben kozmetikázná a vírus okozta halálok diagnózisát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kásler miniszter belső rendeletben kozmetikázná a vírus okozta halálok diagnózisát

2020. március 26. - 07:53

 

Egy interneten terjedő dokumentum szerint - amelynek a valódiságát nem ismerjük - Kásler Miklós miniszter alternatívákat nemhogy ajánl, de egyenesen elrendel a halottak vizsgálatát végző orvosok számára. - írja a Hirklikk

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere - Forrás: MTI

Amint Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi beszédében mind a hétfő délelőtti Operatív Törzs rendkívüli bejelentkezésén, mind az országgyűlés előtt elismerte – a laboratóriumi körülmények között vizsgált és a vírust kimutató 167 fertőzési mintánál jóval nagyobb lehet a ténylegesen fertőzöttek száma, csak még nem tudunk róla.

A Kásler által jegyzett rendelet szerint hasonló lehet az eset az elhunytak számában is, legalábbis erre lehet következtetni abból a levélből, amiben a halálokok meghatározásáról rendelkezik.

Az utasítás szerint a vírusgyanús halálesetek megállapítása során az alábbiak szerint kell eljárni: amennyiben az elhunyt kórtörténetében olyan krónikus betegség vagy állapot szerepel, ami egyébként is(!) a beteg halálához vezethet, úgy a halottvizsgálati bizonyítványba az ismert krónikus betegséget vagy/és annak szövődményeit kell feltüntetni a halál okaként s a koronavírus lehetőségét „csak” mint kísérő betegséget vagy állapotot jegyezzék fel „melyek az alapbetegségtől függetlenek, de hozzájárulhattak a halálhoz”.

Abban az esetben, ha az elhunyt kórtörténetében nem tudnak felfedezni semmilyen krónikus betegséget, amivel kipipálhatnák a halál tényét, ebben az esetben kell csak a COVID-19 fertőzés tényét feltüntetni.

A dokumentum szerint olyan következtetések vonhatóak le, amiket feltételezni sem mernénk, miszerint az egészségügyért és a járvány megfékezéséért is felelős miniszter igyekszik alibi halálokokkal ferdíteni a vírusfertőzés következményében elhunyt magyar állampolgárok valós számát.

De erre még gondolni sem merünk... (hirkilkk.hu)


Forrás: hirklikk.hu

 

h i r d e t é s