h i r d e t é s

Katar, 1936.

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Katar, 1936.

2022. december 20. - 12:54

Vagy az Berlin volt? És olimpia, nem pedig foci-vébé. Egyébként Orbánnak mindegy!

Orbán Viktor a katari miniszterelnökkel tárgyalt - FORRÁS: MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA

Bár politikai- és propaganda szempontból hatalmas siker volt (A NOB már akkor is megérte a pémzét!), és sok hívet szerzett külföldön a náci Németországnak a kitűnő rendezés, a rend, a tisztaság, a virágzó ország képe, melynek utcáiről ez alkalomra eltűntek az antiszemita kirohanások, Hitler mégis csaknem agyvérzést kapott dühében, amikor Jesse Owens lekörözte, szarrá verte a szőke, kékszeműeket!

Orbánnak szerencséje volt.

Azzal ugyan nem, hogy az általa tuti favoritként bejelentett Szerbia (hiába, no: hű, sőt az egyetlen hű európai szövetségese, akinek boszniai fellázító machinációihoz Orbán bankja, az Eximbank éppen most nyújtott negyvenöt milliárdos "hitelt", hogy Szerbia helyi ügynöke, Milorad Dodik, ha már választást csalásssal se tudott nyerni, fenntarthassa a szakadár erők hadseregét, miközben hazai közfeladatokra – közoktatás, egészségügy, szociális ügyek – nincs pénz az alávaló Brüsszel miatt) az első körben simán kiesett.

Hiába, no: Orbán miért pont a focihoz értene?

Azzal viszont szerencséje volt, hogy az argentínok nyertek!

Németh Szilárd nyitotta a sort: "a fehér, keresztény értékek nyertek vébét!"

Ez az, egy bivaly intelligenciaszintjén leledző, cakkozott fülű egykori birkózó, ezzel a megnyilatkozásával, mely jól illeszkedik Orbán nyári, tusványosi fajvédő beszédéhez, simán felvételt nyerhetne az NSDAP-ba, vagy a Ku-Klux-Klanba.

Ámbár utóbbiak a latinokat sem kedvelik!

Trump és hívei a WASP újjászületésén munkálkodnak. Márpedig a latinok nem angolszászok!

Sajnos Németh Szilárd sem! Bár, mi jobban járnánk, ha a világ túlfelén élne!

Orbán rögtön ráduplázott: "ennél tisztább keresztény történetet még nem látott a világ"!

Mit szólna, ha az egykori legkeresztényibb király országának válogatottja nyer?

Mit szólt volna, ha hetven évvel korábban születik, és kétszer egymás után láthatja minden idők legjobb, Pelé által vezényelt, majd nélküle is csodát csodára halmozó brazil válogatottjának világbajnoki győzelmeit, melyek után később a ma ötszörös világbajnok végleg elnyerte a Jules Rimet-kupát?

A legnagyobbakkal, Pelével, Amarildóval, Garrinchával, Vavával, Didivel, a két Santossal, Zagallóval, Socratésszel, Rivellinóval, Ronaldóval az élen!

Azokban a brazil válogatottakban egyetlen, szívének kedves "fehér" játékos szerepelt: Zito.

A többiek mind a keresztény spanyolok által Amerikába behurcolt afrikaiak utódai, egykori rabszolgák leszármazottai voltak!

A világot (a közvetlenül érintett szomszédok kivételével) nem nagyon érdeklik Orbán irredenta sáljai, a Toroczkai szájába adott nyíltan határrevíziós kirohanásai, a kormányzati hivatalos helyiségek falán függő Horthy-portrék és Nagy-Magyarország-térképek.

Fajgyűlölő, Hitlert idéző kormányzati kommunikációja azonban nem lesz túl népszerű!

Németországban biztos nem, és Franciaországban most még kevésbé.

Nagy barátja, Netanjáhú se mehet el szó nélkül a dolog mellett, amennyiben ez a fajta beszéd (törvényszerűen) nyíltan antiszemita megnyilvánulásokhoz fog vezetni.

(Még akkor sem, ha nyakig a szarban állva, éppen most veszünk Vaskupola-rendszert, mert hát, ki tudhatja: tán Iránból, Szíriából, a Gázai-övezetből ezen túl ránk fognak rakétákat lődözni! A NATO pedig nem véd meg minket! Csakis Szalay-Bobrovniczky!)

És az olaszok se szeretik az ilyesmit! Még Meloni sem!

Hazai hívei pedig ilyen bonyolult, áttételes izgatásokat és gyűlöletkeltéseket fel sem fognak ésszel. Hogy hát, miféle keresztény történetről beszél a Vezér?

Mellesleg Orbán, akiről a VB-döntőn a lelátón ülve egyetlen képet se közölt a lakájmédia, hiszen micsoda dolog, hogy a Brüsszel által keltett válsághelyzetben szórakozik, ahelyett, hogy dolgozna, egy (baráti) riporteri kérdére válaszolva éppen a VB előtt fejtette ki, hogy ne keverjük a sportot a politikával!

Mi lenne, ha keverné?

Címkék: