h i r d e t é s

Kecskemét úszik a szemétben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kecskemét úszik a szemétben

2017. szeptember 15. - 10:45

 

Évek óta visszatérő probléma a hatalmas szemétkupac a Praktikerrel szemben. Eldobott zacskók, palackok, ruhák tengere. Ez a látvány fogadja azokat, akik Szeged felől érkeznek a felüljáróról. Sajnos a városban nem csak itt találhatunk illegális szeméthalmokat, azonban talán ez az egyik leglátványosabb.

Szeberényi Gyula Tamás, a városrész önkormányzati képviselője elmondta a városi online portálnak, természetesen tudnak a problémáról, azonban megoldani, már nem olyan egyszerű.

– A probléma az, hogy a terület magántulajdonban van. Egy ingatlan-befektető több mint 10 évvel ezelőtt vásárolta meg abból a célból, hogy áruházat építsen, de tudomásunk szerint a gazdasági válság miatt elállt ettől a tervétől, és azóta ő is próbál valamit kezdeni az ingatlannal – mondta Szeberényi Gyula Tamás, aki egyébként alpolgármester is a városban.

A hivatal már felszólította a tulajdonost, hogy takarítsa ki, vagy kerítse körbe az ingatlant. Tehát már elindult egy hivatalos eljárás.

– A tulajdonossal felvesszük a kapcsolatot – folytatta Szeberényi Gyula Tamás –, és próbáljuk rávenni, hogy takarítsa ki a területét, illetve az önkormányzat is kamerarendszer telepítésével próbálja elriasztani a szemetelőket. De hangsúlyozom, attól még ez a szemét máshol meg fog jelenni sajnos. Amíg nem változik meg a hozzáállás, addig ezzel a problémával nagyon nehéz küszködni.

A felvetődött probléma nagy visszhangot váltott ki, a megosztások alá rengetek kecskeméti jelezte, hogy az ő lakókörzetében is áll a szemét. Kecskemét városvezetése és a hatóságok tehát tehetetlennek bizonyulnak, a szemét teljesen ellepi az alföldi várost, ha így haladunk...

 

 


 

h i r d e t é s