h i r d e t é s

Kedd az ellenzéki(?) bocsánatkérés napja?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kedd az ellenzéki(?) bocsánatkérés napja?

2020. május 26. - 08:13

 

Kedden nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot. A Fidesz frakcióvezetője szerint, ezt az időpontot kell kitűzni az ellenzéki bocsánatkérésre.

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 25-én. - Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A hírt több sajtóorgánum is ismertette. Közölték azt is, hogy Kocsis Máté szerint, az „emberek hergelése mellett, az ellenzéknek arra is volt energiája, hogy külföldön lejárató cikkek tucatjait rendeljék meg”. Erre épp úgy nincs bizonyítéka a kormánynak – hiába veri a tam-tamot Kocsis Máté –, mint ahogy arra a saját kijelentésére sem, miszerint egyértelmű, hogy az ellenzék a járvány elleni védekezés sikertelenségéért szorított, mert attól remélt volna politikai hasznot.

Ez szinte rímelt arra, amit Gulyás Gergely hangoztatott a járvány elején, azt, hogy az ellenzék a vírusnak szurkol. Az egészben az a szép, hogy az M1 híradója a „Leleplezzük az álhíreket” rovatban ostorozta az ellenzéket, holott se Kocsis Máté mostani, se Gulyás Gergely hónapokkal ezelőtti kijelentését sem támasztja alá semmi. Az ugyanis, hogy az ellenzék felemelte szavát az erőpolitika ellen, az a demokrácia adta jog, amellyel az ellenzék folyamatosan élt. 

Egy szó mint száz (mondaná kedvenc szavajárásával Deutsch Tamás), azt gondolom, hogy a Fidesz-KDNP fordítva ül a lovon, amely amúgy már döglött, tehát le kéne szállniuk róla – ahogy anno Orbán Viktor tanácsolta az elhíresült dakota közmondásban. Fordítva ülnek a lovon, nem tőlük, hanem nekik kellene bocsánatot kérni Magyarországtól, ahogy nem sokkal ezelőtt egy cikkében Hírklikk-es kollégám Föld S. Péter javasolta.

Bocsánatot kellene kérni, amiért 700 milliárd dolláros hitellel eladósították az országot a tíz évre titkosított Budapest-Belgrád vasútvonal kapcsán. 

Bocsánatot kellene kérni, amiért a nyolcadik kerülettől elvettek több mint egymilliárdot, a Ferencvárostól 400 milliót.

Bocsánatot kellene kérni Göd városától, amiért megfosztották őket a város bevételeinek egyharmadát adó Samsung gyár adójától.

Bocsánatot kellene kérni a nyugdíjasoktól, akiknek azonnali segítség helyett, be kell érniük egy jövő februártól érvényes egy heti nyugdíj összegével.

Bocsánatot kellene kérni a budapestiektől, amiért felülírták a városligeti építési tilalmat, és Orbán ígérete ellenére, mégis betontengerré rondítják a fővárosiak kedvelt parkját. 

Bocsánatot kellene kérni, amiért az ígéretek ellenére, nem utalnak át 3,2 milliárdot a fővárosnak buszok vásárlására, pedig februárban még azt ígérték, hogy ezzel nem lesz probléma.

És még sorolhatnánk.

Van egy javaslatom: ma, azaz kedden a kormánypártiak el is kezdhetik a bocsánatkérést!

 

Bánó András / hirklikk.hu


 

h i r d e t é s