h i r d e t é s

Kedden nem sokat látjuk a napot, sokfelé szétázhatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kedden nem sokat látjuk a napot, sokfelé szétázhatunk

2019. november 12. - 06:15

 

A következő napokban eleinte még egymást érik a frontok, de a hétvégére megnyugszik az idő. Pár napig még lehet csapadék, majd a napsütés kap nagyobb szerepet. - írja az idojaras.hu.  

Illusztráció: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kedden délelőtt túlnyomóan erősen felhős, borult lesz az ég, a Dunántúlon többfelé lehet eső, zápor.  Délután folytatódik a borongós idő, és a keleti tájak kivételével többfelé esőre is készülni kell. Élénk lesz a délkeleti szél, a csúcshőmérséklet 9, 15 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Orvosmeteorológia

Kedden országszerte melegfront jellegű humánmeteorológiai hatások érhetik szervezetünket. Gyakori lehet a fáradékonyság, és sokaknál jelentkezhet migrén is! - írja a meteoklinika.hu.

Kedden melegfronti hatást tapasztalhatunk, ezért az arra érzékenyek körében országszerte előfordulhatnak enyhébb, a Dunántúlon pedig akár erősebb panaszok is. Főleg nyugaton ébredhet nehezebben, kialvatlanul, napközben pedig álmosság, koncentrálásbeli problémák is jelentkezhetnek. Reggel néhol párássá válik a levegő, köd is képződhet, a nyirkos időben pedig a kopásos ízületi panaszokkal élők akár intenzívebb végtagfájdalmakat is tapasztalhatnak. A sajgó testrészeket kezelje reggel egy rövid reggeli tornával. A migrén most állandó tünet, átmenetileg csak este mérséklődhet némi időre.

A testmozgás hatására élénkebbé, frissebbé is válhat, jót tesz a tompaság ellen is.

A Dunántúlon a többször megélénkülő légmozgás hatására fejfájást is tapasztalhat, mely akár intenzíven is jelentkezhet. Fogyasszon több folyadékot, térjen át a zöldség alapú étkezésre.

A közlekedésben a reggeli ködfoltok komoly baleseti forrást jelentenek: területükön hirtelen és jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, a lecsapódó pára pedig csúszóssá is teszi az utat. Az ilyen esetekben haladjon lassan, kerülje a hirtelen fékezést, tartson nagyobb követési távolságot és fokozott figyelemmel közlekedjen az utakon! Nyugaton az élénk oldalszél csökkentheti a menetstabilitást, valamint a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s