h i r d e t é s

Kellemes meglepetést ígér az Ady Endre Gimnázium tanárainak az új igazgató?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kellemes meglepetést ígér az Ady Endre Gimnázium tanárainak az új igazgató?

2018. augusztus 09. - 13:15

 

„Meglátják, kellemes meglepetést okozok azoknak, akik óvatosan fogadták a pályázatomat" - ezt mondta a 444-nek Türk László, a debreceni Ady Endre Gimnázium új igazgatója. - írja az eduline.hu.

Türk László. Forrás: Facebook/168ora.hu

A pedagóguspálya az életem. Minden erőmmel azért tanultam, arra készültem, hogy akár egy olyan jeles gimnázium, mint az Ady élén is megálljam a helyemet. A pályázati időszakban elhangzott vélemények annyiban befolyásolnak, amennyiben világos célt jelölnek ki számomra, hogy mely területeken kell igazolnom a rátermettségemet. Meglátják, kellemes meglepetést okozok azoknak, akik óvatosan fogadták a pályázatomat

 - ezt írta a 444-nek Türk László, aki Rózsavölgyi Gábor helyett vezetheti a következő öt évben a debreceni Ady Endre Gimnáziumot.

Írt még arról, hogy ő a „megőrizve továbbfejleszteni” elvét vallja, majd sorait azzal zárta:

Elsődleges feladatom az eredményes szakmai működtetés megvalósítása, együttműködésben az intézmény dolgozóival, tanulóival, szülőkkel, a helyi szokások és környezet mielőbbi megismerésével.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hiába támogatta a tantestület, a szülői választmány és a diákönkormányzat, az oktatási államtitkár - indoklás nélkül - elutasította a debreceni Ady Endre Gimnáziumot tizenhat éve vezető Rózsavölgyi Gábor pályázatát.

A Debreceni Ady Endre Gimnázium vezetésére ketten pályáztak: Rózsavölgyi Gábor, aki 32 éve itt tanít, 2002 óta igazgató, és élvezi a tantestület, a szülők és a diákönkormányzat támogatását; és Türk László történelemtanár, aki soha nem tanított az Adyban, sőt középiskolában sem, viszont fideszes önkormányzati képviselő.

Türkről egyébként azt lehet tudni, hogy az Epreskerti Általános Iskola intézményvezető-helyettese, a Nemzeti Pedagógus Kar megyei elnökhelyettese, illetve hogy tavaly megnyerte a debreceni időközi választást, és így a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője lett.

Petícióval harcolnak a neves debreceni gimnázium igazgatójáért

 

Maradjon Rózsavölgyi Gábor a debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatója. Ha te is méltatlannak tartod azt, ahogy Rózsavölgyi Gábor igazgató úrral eljárnak, és te is őt találod az igazgatói posztra megfelelőnek, kérlek, írd alá a petíciót

 - ez olvasható a petíciók.com-on az eduline.hu beszámolója szerint, ahol csütörtök reggelig több mint 1100-an írták alá a felhívást.

eduline.hu


 

h i r d e t é s