h i r d e t é s

Két diák és egy tanár kapta el a koronavírust egy budapesti gimnáziumban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két diák és egy tanár kapta el a koronavírust egy budapesti gimnáziumban

2020. szeptember 07. - 17:24

 

Az egyik fiatal érintkezett az osztálytársaival is, de jelenleg otthon van.

Az Újbudai József Attila Gimnázium - Forrás: Google Street View

Szeptember elsején tartotta évnyitóját az Újbudai József Attila Gimnázium, ezen pedig részt vett egy koronavírusos diák is, erősítette meg a HVG kérdésére Juhász András, az intézmény igazgatója.

Juhász szerint a fiatal SMS-ben értesült arról, hogy egy koronavírussal fertőzött ember kontaktszemélyként tartják számon, ezt követően elhagyta az évnyitót. Szülei vitték el teszteltetni, nem sokkal később pedig kiderült, hogy ő is elkapta a vírust. A fiatal otthon gyógyul.

Egy másik diák is fertőzött, ő azonban nem vett részt a tanévnyitón, és az azóta eltelt egy hétben sem járt iskolába, így nem tudta továbbadni a betegséget. Juhász továbbá megerősítette, hogy a gimnázium egyik tanára is elkapta a betegséget. - közölte az igazgató

Az intézményvezető azt mondta, az iskolát minden nap fertőtlenítik, azonban annak bezárását, illetve távoktatásra való átállítását "kizárólag központilag rendelhetik el az Emmi alá tartozó iskolákban". Azt is hozzátette, hogy aktívan levelez az operatív törzzsel és az iskola fenntartójával is arról, hogy hogyan folytatódjon a tanév. Egy lapunkhoz is eljutott kör-e-mail tanúsága szerint Juhász beszélt azzal az osztállyal, amelynek tagjai érintkezhettek fertőzött társukkal, egyúttal „nyomatékosan azt kérte” tőlük és az őket tanító tanároktól, hogy viseljenek maszkot.

Korántsem a József Attila Gimnázium az első, ahol a tanévkezdés óta koronavírusos diákot, vagy tanárt találtak: legutóbb hétfőn reggel számoltunk be arról, hogy újabb öt oktatási intézményben rendeltek el szünetet a koronavírus miatt. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s