h i r d e t é s

Két kijelzővel, a 2019-es IFA-n debütált az LG G8XThinQ okostelefon

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Két kijelzővel, a 2019-es IFA-n debütált az LG G8XThinQ okostelefon

2019. szeptember 06. - 14:15

 

Az új kettős kijelzőtechnológia a felhasználói élményt és a teljesítményt is megkétszerezi.

Az LG Electronics (LG) a 2019-es, berlini IFA-n mutatta be legújabb G-szériás okostelefonját, az LG G8XThinQ-t, valamint kettős kijelzőtechnológiájának (LG Dual Screen) továbbfejlesztett verzióját. Az LG G8XThinQ készülék és a kettős kijelző a multitasking, a tartalomfogyasztás és a közösségimédia-használat terén nyit új távlatokat a mobilhasználatban.

A kettős kijelzőtechnológia első változatát a 2019-es, barcelonai MWC kiállításon mutatta be az LG, a megoldás formailag és a feladatok kényelmes egyidejű elvégzése szempontjából is új megközelítést jelentett az okostelefonok piacán. Az új verziót a felhasználók visszajelzései alapján tervezte meg a vállalat, és számos fejlesztést — többek között egy 2,1 hüvelykes külső kijelzőt — épített be a megoldásba. A külső kijelzőn a felhasználók a pontos időről, a dátumról, az akkumulátor állapotáról és egyéb hasznos információkról tájékozódhatnak a kettős kijelzőrendszer kinyitása nélkül. Míg az MWC-n bemutatott Dual Screen két szögben volt csatlakoztatható, az új verzió a laptopokhoz hasonlóan 360 fokban, a felhasználó számára legkényelmesebb szögben használható a telefonnal.

Az LG legújabb G-szériás okostelefonja és az LG Dual Screen is 6,4 hüvelykes kijelzőt kapott, a két egyenértékű képernyővel pedig nem csak a felhasználói felület, de a hatékonyság is megkétszereződik. Mivel az LG G8XThinQ esetében az ujjlenyomat-leolvasót a kijelzőbe építették, a telefon képernyőjének lezárása és feloldása a második kijelző hátrahajtásakor sem okoz gondot. A kijelző ideális fényerejének automatikus szabályozásán túl a G8XThinQ a kijelzőn megjelenő képek kontrasztját is a környezeti fény precíz, szenzoros érzékelése nyomán, automatikusan állítja be, így a képi részletek a szem megerőltetése nélkül is mindig jól kivehetőek. A telefon előlapi kamerája egy visszafogott, vízcsepp alakú bevágásban kapott helyet, így a felhasználók a 6,4 hüvelykes FullVision kijelzőt teljes egészében kiélvezhetik.

Az LG G8XThinQ valóra váltja a fotómániások álmait 32MP-es, 1,6μm-es szenzorral felszerelt előlapi kamerájával, amellyel immár szelfi és normál módban is hasonlóan minőségi képek készíthetők. A reflektor-üzemmóddal (Reflector Mode) kedvezőtlen fényviszonyok mellett is tiszták és kontrasztosak maradnak a szelfik, a felhasználók a megvilágítás színét ráadásul hangulatuknak vagy ízlésüknek megfelelően maguk állíthatják be. Az AI Action Shot funkció felismeri a gyors mozgásokat, 1/480 másodperces záridejével pedig képes fókuszban tartani a tárgyakat, így a gyerekekről és a háziállatokról készített képek mindig élesek maradnak. A 4K Time Lapse funkcióval a felhasználók művészi lassított videókat készíthetnek 4K felbontásban, az LG Steady Cam pedig még tisztább képeket garantál a képek stabilizálásával.

Az LG korábbi készülékeihez hasonlóan a G8XThinQ esetében is kiemelt figyelmet fordított az audiomegoldásokra. A telített, kiegyensúlyozott sztereó hangzásról két 1,2 W-os hangszóró gondoskodik, a Meridian Audio által fejlesztett 32 bites Hi-Fi Quad DAC technológia révén pedig továbbra is az LG a viszonyítási alap a kivételes okostelefonos hangzásban. Az LG G8XThinQ mikrofonja automatikusan érzékenyebbé válik videofelvételek készítésekor, így a felhasználók mindig kellően részletgazdag, minőségi hanggal nézhetik vissza a felvett jeleneteket.

Az LG G8XThinQ dizájnja egyedi vonásokkal idézi meg a vállalat korábbi okostelefonjainál megismert formatervezési irányokat. Az új készülék a második kijelzőhöz a Pogo Pin helyett immár USB-vel csatlakozik, így megjelenése elegánsabb, letisztultabb tok használata nélkül. Az LG G8XThinQ továbbfejlesztett felhasználói felületén a tárcsázás, a hívásinfó és a névjegyek menüpontok a kijelző aljára kerültek, így a felhasználók még több feladatot tudnak elvégezni egy kézzel.

Az LG kettős kijelzőtechnológiája olyan bizonyított formai megoldás, amit a vásárlók a praktikum és a párhuzamos feladatvégzés lehetősége miatt értékelnek igazán

 — mondta Brian Kwon, az LG szórakoztató elektronikai és mobilüzletágának elnöke.

Az LG Dual Screen ökoszisztéma kiterjesztését stratégiai együttműködések segítségével folytatjuk, az innovációban pedig arra törekszünk, hogy eszközeink használatakor a felhasználók igazán egyedi élményt kapjanak.

Az LG G8XThinQ okostelefon és az LG Dual Screen az év végéig az Egyesült Államokban és további kulcsfontosságú piacokon válik elérhetővé. A 2019-es IFA látogatói elsőként próbálhatják ki a két új eszközt szeptember 6. és 11. között, a Messe Berlin 18-as csarnokában.

Termékspecifikáció:*

LG G8XThinQ

 • Chipkészlet: Qualcomm® Snapdragon™ 855 mobilplatform
 • Kijelző: 6,4 hüvelykes 19.5:9 FHD + OLED FullVision (2340 x 1080 / 403ppi)
 • Memória: 6 GB RAM / 128 GB / microSD (2TB-ig)
 • Kamera:

Hátlapi: 12MP-es normál látószögű (F1.8 / 1,4μm / 78˚) / 13MP-es szupernagylátószögű (F2.4 / 1,0μm / 136˚)

Előlapi: 32MP-es normál látószögű (F1.9 / 0,8μm / 79˚)

 • Akkumulátor: 4000 mAh
 • Operációs rendszer: Android 9.0 Pie
 • Méret: 159,3 x 75,8 x 8,4mm
 • Súly: 192 g
 • Hálózat: 3G / 4G LTE-A
 • Összekapcsolhatóság: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 kompatibilis)
 • Biometrikus azonosítás: kijelzőbe épített ujjlenyomat-leolvasó
 • Szín: Éjfekete
 • Egyéb: sztereó hangszóró / AI CAM / Google Lens / Google Assistant / 32 bites Hi-Fi Quad DAC / DTS:X 3D térhatású hangzás / IP68 por- és vízállóság / HDR10 / Qualcomm Quick Charge™ 3.0 technológia / MIL-STD 810G tanúsítvány / FM rádio

LG Dual Screen

 • Kijelző: 6,4 hüvelykes 19,5:9 FHD + OLED FullVision kijelző (2340 x 1080 / 403ppi)
 • Külső kijelző: 2,1 hüvelykes Mono kijelző
 • Méret: 165.96 x 84.63 x 14.99mm
 • Súly: 134 g
 • Csatlakoztatási mód: USB
 • Hajlíthatóság: 360 Freestop Hinge
 • Szín: Éjfekete

 

h i r d e t é s