h i r d e t é s

Két napos éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Két napos éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője

2020. augusztus 08. - 08:16

 

Potocskáné Kőrösi Anita Siófokon tiltakozik egy apartmanház építése ellen, ami veszélyeztetné a balatoni viharjelzés pontosságát.

Forrás: Potocskáné Kőrösi Anita / Facebook oldala

Élőben közvetíti éhségsztrájkját Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik parlamenti képviselője. A jobbikos politikus egy siófoki építkezés ellen tiltakozik helyben ily módon, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az új épület szerinte veszélyeztetné a balatoni viharjelzés pontosságát, így az emberéletet.

Mint ahogy azt hangsúlyozta, a törvény szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat obszervatóriumainak hatvan méteres körzetében nem lehet építkezni, a helyi kormányhivatal mégis engedélyt adott az ötszintes apartmanházra.

Az építési engedély kiadását 2015-ben a bíróság is engedélyezte, pedig a szakértők már akkor is elmondták, hogy az épület zavarhatja a meteorológiai megfigyelések, ezáltal az előrejelzés pontosságát.

Potocskáné Kőrösi Anita bízik abban, hogy a kormány megakadályozza az építkezést, bár korábban Nagy István agrárminisztertől azt a választ kapta, hogy pont az ilyen ügyekben tehetetlen a kormány, mert "nem rendelkezik feladat- és hatáskörrel az ilyen jogi problémák eldöntésére". (magyarnarancs.hu)


 

h i r d e t é s