fbpx Kétszáz méter női hátúszás | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kétszáz méter női hátúszás

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kétszáz méter női hátúszás

2019. február 06. - 15:58

 

A szám döntőjére a pártszékház emeleti konferenciatermében került sor, óriási médiaérdeklődés mellett. Két jólöltözött, ötvenes férfi között dőlt el az első hely sorsa. Az már közvetlenül a rajt után kiderült, hogy a kiváló referenciákkal induló, közismert vállalkozót egyedül a hatos számú párttagkönyv tulajdonosa szoríthatja meg.

A szennysajtó okvetetlenkedésére a versenybíróság szóvivője csak annyit mondott, hogy a kormány kiemelt nemzetstratégiai versenyszámmá nyilvánította a kétszáz méteres női hátúszást, amelyen így már férfiak is indulhatnak. Minden a hatályos törvényeknek megfelelőn zajlik - fűzte hozzá – erre mi vagyunk a garancia.

Száz méternél a vállalkozó fordult elsőként, de a hatos számú párttagkönyv tulajdonosa, aki  addig is szorosan ott volt a nyomában, váratlanul beleerősített. Azzal érvelt, hogy a párt  elveszett, ha nem becsüli meg azokat a tagjait, akik a nehéz időkben is kiálltak mellette.” Nekem már számos tagkönyvem volt, de a mostanit tartom a legértékesebbnek”– mondta a láthatóan megilletődött tévériporternek.

A fej-fej melletti küzdelemben végül a célfotó döntött. Mindketten aranyérmet kaptak;  a vállalkozóval a nemzeti olajtársaság, míg a hatos számú párttagkönyv tulajdonosával egy pesti kaszinó kötött tízéves reklámszerződést. A győztesek még a helyszínen felajánlották a szerződések összegét az Ifjú tehetségek a Nemzetért alapítványnak. „A szerződések összege különösen védett személyes adat, mellyel való visszaélés akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető” - mondta újságírói kérdésre az adatvédelmi hatóság elnöke, aki az első sorból nézte végig a döntőt.

"A sikert nem adják ingyen. Megharcoltunk minden tizedmásodpercért"- nyilatkozta az állami rádió riporterének a láthatóan fáradt, de boldog győztes, miután biztonsági embereinek gyűrűjében elhagyta a pártszékház konferenciatermét.

A hatos számú párttagkönyv tulajdonosa magabiztosan verte vissza a baloldali médiatúlsúly egyetlen akkreditált képviselőjének kérdéseit. „Rágalom, hogy nem tudok úszni. Ismerőseim a tanúk rá, hogy bármikor leúszok - két rövidebb pihenővel - kétszáz métert,  szükség esetén akár háton is. És még mielőtt megkérdezné, egyáltalán nem szégyellem, hogy a selejtezőben egy alvállalkozóm úszott helyettem: frakcióülés volt, arról nem hiányozhattam. Most ne jöjjön maga is azzal, hogy az elődöntőben az utolsó ötven métert a fiam úszta le: ez családpolitikánk meggyőző fölényét bizonyítja a posztkommunistákkal szemben. Mi, ahogy a múltban is mindig, megvédjük a magyar családokat a bevándorlóktól".

Hosszú Katinka nem került a döntőbe.


 

Kommentek

h i r d e t é s