h i r d e t é s

Kiderült hogy hatott a boltokra a vásárlási idősáv eltörlése

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiderült hogy hatott a boltokra a vásárlási idősáv eltörlése

2020. június 30. - 14:12

 

Megszólaltak a kereskedelmi szervezetek - A korlátozás feloldása után megszűntek a feszült helyzetek a boltokban, növekedett a kereskedelmi forgalom.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A vásárlók, a bolti alkalmazottak és a kereskedők egyaránt úgy vélik, hogy a vírus elleni aktív védekezési szakasz után a legjobbkor született a döntés az idősek idősávjának eltörléséről – írja a Magyar Nemzet.

– Könnyebbséget hozott a 65 év felettiek vásárlására korábban alkalmazott idősáv eltörlése a kereskedelmi dolgozóknak. Megszűntek azok a korosztály szerinti terelésből vagy tiltásokból fakadó feszült helyzetek, amelyek akkor terhelték a bolti alkalmazottakat, amikor 9 órakor kénytelenek voltak a fiatalabbakat elküldeni a boltból. Ugyanígy az idősebbekkel is gyakran adódtak kínos helyzetek, őket különösen nehéz volt rábírni a szabályok betartására. Ma már a 65 év felettiek is szabadabban vásárolnak – nyilatkozta a lapnak Bubenkó Csaba. 

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint az enyhítés eredményeként már arányosabban oszlanak el a vásárlók a teljes nyitvatartási időben, és mindez érezhető élénkülést hozott az élelmiszer-kereskedelemben vagy a drogériákban.

Csak a rendőrség intézkedhet

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szintén arról számolt be, hogy a vásárlóknak és a kereskedőknek is könnyebbé vált a vásárlás és a fogyasztás kiszolgálása.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy jelenleg maszkot viselünk a boltban, ami jogszabályi kötelezettség, de a kereskedő nem tilthatja ki a boltból azt a vevőt, aki nem visel az arcán védőeszközt, és nem eszközölhet korlátozó intézkedéseket sem.

– Szabálysértés esetén legfeljebb a rendőrség járhatna el a vásárlóval szemben, ilyen esetről azonban nem érkezett jelzés, vagyis nincsenek szélsőséges esetek. Az arcmaszk kötelező használata ráadásul mindenkit emlékeztet arra, hogy még nem múlt el a vírusveszély – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vámos György, megerősítve, hogy a vásárlók túlnyomó többsége betartja a kötelező maszkviselésre vonatkozó előírást. (stratlap.hu)


 

h i r d e t é s