h i r d e t é s

Kiemelt ételosztást tart a Föld napján az Ételt az Életért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kiemelt ételosztást tart a Föld napján az Ételt az Életért

2023. április 19. - 07:50

Április 22-én 11 órától kiemelt tavaszi étel- és csomagosztást rendez az Almássy téren az Ételt az Életért

Forrás: krisna.hu

Kiemelt ételosztást tart a Föld napján a Ételt az Életért, a Krisna-hívők ételosztó alapítványa. 

A szombati ételosztáson 600 gazdag, tartós élelmiszercsomag és több mint 600 adag meleg ebéd várja majd az érkezőket. A programot az Almássy téren, a 7. kerületi ételosztó pont közelében rendezik meg, és 11 órakor kezdődik. A karszalagokat reggel 9 órától vehetik át a sorban állók.

A tavaszi ételosztással ezen a jeles napon a hívők és a humanitárius szervezet munkatársai arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy a karitatív tevékenységünk közepette nem mindegy, hogy hogyan és milyen módon segítünk a rászorulóknak. Az Ételt az Életért a világ legnagyobb vegetáriánus ételosztó szervezete. Hazánkban több mint 30 éve osztanak ételt a rászorulóknak. Az ételek vegetáriánus, erőszakmentes fogások, amelyek rendkívül egészségesek, magas fehérjetartalmúak, jól vannak összeállítva (komplettálva) és mégis az ivóvízhasználat és a klímára gyakorolt hatás szempontjából is környezetkímélő ételek. Az Ételt az Életért több millió tál ebédet osztott már szét csak hazánkban, ez a mennyiség a hús felhasználásával rendkívül megterhelő lenne a Földnek.

Április 22. idén ráadásul az éves szerencse nap is. Az indiai hagyomány szerint ezen a napon kifejezetten szerencsés jótetteket bemutatni és megvendégelni, megajándékozni szeretteinket, na és persze a szegényeket.

Az Ételt az Életért minden nap oszt meleg ételt hazánkban, évi fél millió tálnál is több ebéddel áll a magyar lakosság szolgálatára. Április 1-től ismét 300 adaggal növelték a felszolgált ételek mennyiségét a fővárosban. Az élelmiszercsomagosztás főként a nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak, sokgyermekes családoknak jelent segítséget, akik otthon ezekből az alapanyagokból hetekig főznek.