h i r d e t é s

Kifütyülték a fideszes képviselőt, aki népszavazást tartana a pilisi bánya újranyitásáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kifütyülték a fideszes képviselőt, aki népszavazást tartana a pilisi bánya újranyitásáról

2019. szeptember 04. - 12:16

Pilisvörösvár polgármestere attól tart, csak csel az, hogy a bányanyitást kezdeményező cég váratlanul bejelentette: az engedélyeztetési eljárás szüneteltetését kéri. - írja az atv.hu.

Fotó: Facebook/Hadházy Sándor

Így a társaság nem ment el a kedd este rendezett közmeghallgatásra sem, pedig azt éppen azért hívták össze, hogy a szándékait megismerhessék a bánya újranyitása miatt jelentős környezetterheléstől tartó helyiek - írja a hvg.hu.

Forrtak az indulatok a pilisvörösvári közmeghallgatáson a helyi bánya újranyitása miatt, csaknem háromszázan gyűltek össze, érezhető volt a düh. A Pilisvörösvár és Pilisszántó között elterülő mészkőbányát a C&C Property Holding Kft. akarja újranyitni, ám a közmeghallgatás napján váratlanul a cég jogi képviselője közölte, a jogi procedúrát szüneteltetik.

Ennek az okát nem tudni, ahogy azt sem, végleg lemondtak-e a bányanyitásról, vagy csak megvárják, hogy lecsendesedjenek az indulatok. Ettől tart a helyi polgármester, Gromon István. A térség fideszes országgyűlési képviselője, Hadházy Sándor pedig azt javasolta a feszült hangulatú közmeghallgatáson, legyen ügydöntő népszavazás a bányáról, amikor pedig arról beszélt, hogy nem ez a Pilis legnagyobb problémája, kifütyülték.

atv.hu


h i r d e t é s

Clicky