h i r d e t é s

Kilencmilliós reklámfilmmel dobja fel megkopott imázsát a KDNP

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kilencmilliós reklámfilmmel dobja fel megkopott imázsát a KDNP

2019. július 18. - 07:05

 

Ami a nőknek a make-up, az a kereszténydemokratáknak egy önnépszerűsítő imázsfilm lehet. - írja a nepszava.hu.

Összesen 8,9 millió forintért rendelt meg egy imázsfilmet júniusban a KDNP parlamenti frakciója. Az erről szóló szerződést Harrach Péter írta alá - derül ki a parlament üvegzseb oldaláról. A „szabadkézi vételnek” (vagyis, a közbeszerzési értékhatárt el nem érő megbízásnak) számító munkát az Igen Média Kft. kapta meg, Réti László ügyvezető pedig vállalta, hogy szeptember 21-ig legyártják a produkciót. 

Hogy miért őket kérték el a feladatra, a rövidke leírásból nem derül ki, az viszont tudható, hogy az Igen Média nem először kap parlamenti munkát: korábban 11, 3 millió forintért, az Országgyűlés Hivatalának megbízásából készíthettek filmet Tisza István életéről is. 

Arról sem tudni sokat, hogy mikor jelenne meg, és pontosan miről szólna ez az imázsfilm, hogyan tennék népszerűbbé a közvéleményben leginkább csak a Fidesz csendestársaként számon tartott pártot. Az ügy kapcsán megkerestük a médiacéget és megrendelőjét is: Réti László, az Igen Média ügyvezetője megerősítette a szerződés létét - mint mondta, cégük egy reklámszpotot készít a KDNP-nek – ennél több részletet azonban nem árult el, mondván, szeretné elkerülni titoktartási szerződésük megsértését.

 Ennél valamivel beszédesebb volt a párt, válaszlevelükből kiderül, hogy

A készülő imázsvideó a 75 éves múlttal rendelkező KDNP és az országgyűlési képviselőcsoport politikusainak munkájával összefüggésben a kereszténydemokrata értékek bemutatására szolgál

 – az anyagot pedig közösségi oldalakon és saját felületeken terjesztenék. A céget pedig színvonalas munkáik miatt választották ki, „a törvényi előírásoknak megfelelően”. 

A megbízás további érdekessége, hogy A Kft.-ben tag és társtulajdonos a Válasz Online jelenlegi és a Heti Válasz korábbi munkatársaként ismert Borbás Barna is. A Válasz Online hangsúlyozottan pártközpontoktól független, konzervatív portál, így adta magát a kérdés, hogy Borbás hogyan vehet részt a KDNP-s projektben.

Az érintett azt mondja: sehogy. „Hárman alapítottuk ezt a gyártócéget 2011-ben dokumentumfilmek, riportsorozatok, PR-anyagok készítésére. Úgy és annyiban veszek részt a cég életében, hogy behozok és megvalósítok projekteket, mint a három évadot megélt Láthatatlan Budapest vagy a Tisza István életéről szóló produkció, melyhez forgatókönyvet írtam. Ügyvezető nem vagyok, más munkákhoz nincs közöm, és semmilyen megbízást nem vállalok, aminek pártpolitikai kötődése van” – mondta kérdésünkre az újságíró.

Borbás azt is hangsúlyozta, hogy nem vett ki osztalékot a kasszából, és mindenki abból keres, amit saját ötletként, megbízásként hozott be cégbe.

Az Igen Média egyébként gyakran dolgozik állami vállalatoknak, illetve intézeteknek: készítettek már kampányvideót a Mol Alapítványnak, kormányzati megrendelésre félperces reklámanyagot a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjáról is. A vállalkozás tavaly 51 milliós nettó bevételt könyvelhetett el, és 2017-hez képest ezzel megduplázták a bevételi összeget.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s