h i r d e t é s

Kim Dzsong Unnak tetszik Donald Trump levele

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kim Dzsong Unnak tetszik Donald Trump levele

2019. június 23. - 08:50

 

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető "kiváló levelet kapott" Donald Trump amerikai elnöktől - jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség vasárnap.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető - Forrás: AFP/BBC.com

A KCNA nem részletezte, hogy pontosan miről szólt az üzenet.

A Fehér Ház egyelőre nem erősítette meg, hogy Trump levelet küldött volna Kimnek.

Ezzel szemben

a dél-koreai elnöki hivatal jelezte: tud az üzenetről, és kedvezőnek tartja, hogy továbbra is a legmagasabb szinten zajlik párbeszéd Phenjan és Washington között.

Kim Dzsong Un értékeli az amerikai elnök "politikai ítélőképességét és rendkívüli bátorságát", ezért "figyelmesen tanulmányozni fogja a levél érdekes tartalmát".

Június 11-én Trump beszámolt róla, hogy nagyszerű és nagyon szívélyes levelet kapott Kimtől. Az amerikai elnök megerősítette: bízik Észak-Koreában annak ellenére, hogy eddig nem tapasztalt kézzelfogható előrelépést az atommentesítés terén.
 
Az amerikai-észak-koreai párbeszéd intenzitása alábbhagyott Trump és Kim februári hanoi csúcstalálkozója óta. Az Egyesült Államok jelezte: csak azt követően hajlandó feloldani a szankciókat, hogy Észak-Korea felszámolta nukleárisfegyver-arzenálját. Phenjan ellenben a lépcsőzetes megközelítést támogatja, és azt várja, hogy az atommentesítés irányába tett minden egyes lépését amerikai engedmények kövessék. (MTI) / atv.hu


 

h i r d e t é s