fbpx Kim Dzsongun delfineket soroz be az észak-koreai hadseregbe | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kim Dzsongun delfineket soroz be az észak-koreai hadseregbe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kim Dzsongun delfineket soroz be az észak-koreai hadseregbe

2020. november 15. - 07:14

 

Egyre több bizonyítékot találtak arra, hogy a Kim Dzsongun vezette kommunista diktatúra katonai célokra taníthatja be az óceánok vizeiben élő rendkívül intelligens emlősöket.

A kép illusztráció! - Forrás: BCFocus

Az Egyesült Államok Haditengerészeti Intézetének (USNI) hivatalos közleményében arra hívták fel a figyelmet, hogy műholdfelvételek alapján az észak-koreai hadsereg delfinketreceket létesített az egyik bázisuk közelében.

A fényképeken tökéletesen látszanak a delfinek részére elkülönített fémgyűrűk, amelyek a hadihajók mellett lebegnek a kikötőtől alig pár száz méterre. A fotók többségét még 2015-ben készítették, az újabb, 2019-ből és 2020-ból származó felvételeken viszont két újabb delfinbázist figyelhetünk meg.

Ezeken a támaszpontokon és kiképzőközpontokban medencéket lehet felfedezni – valószínűleg itt zajlik a delfinek módszeres pároztatása és tenyésztése –, valamint szintén hatalmas ketreceket láthatunk a tengerpart közelében.


Forrás: HI Sutton Image

Kicsit furcsának hangzik delfineket használni katonai célokra, azonban korántsem új keletű módszerről beszélünk, hiszen az Egyesült Államok hadserege fejlesztette ki ezt a fajta hadviselési módot. Nemcsak delfineket, hanem oroszlánfókákat is bevethetnek, a fő feladatuk pedig az aknák és az ellenséges búvárok, illetve hajók felkutatása.


Forrás: HI Sutton Image

Mindezidáig úgy gondolták, hogy az USA-n kívül kizárólag Oroszország tenyészthet delfineket katonai felderítésre. Egyes szakértők úgy vélik, a fotókon nem egy kiképzőbázist láthatunk, sokkal inkább egyszerű halfarmokat.

Ha ezek az állítások igazak lennének, akkor felmerülhet a kérdés, hogy miért tér el a szerkezetük az ország más pontjain fellelhető halfarmokétól. Az USNI összehasonlította az észak-koreai ketreceket az amerikaiak és az oroszok által kifejlesztett egységekkel, és teljes egyezéseket találtak. (liner.hu)


 

h i r d e t é s