h i r d e t é s

Kirabolják az EP-képviselők parlamenti irodáit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kirabolják az EP-képviselők parlamenti irodáit

2020. július 03. - 07:11

 

Magyar érintettje is van az ügynek.

Az Európai Parlament épülete Brüsszelben - Forrás: Wikimedia Commons

Több tucat európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájába is betörhettek a koronavírus-járvány alatti leállás alatt, írja a bécsi Die Presse napilap cikke alapján az Azonnali.

Az elmúlt hetekben – amíg a képviselők és stábjuk home office-ban dolgozott – főleg számítógépeket, laptopokat, tableteket és készpénzt loptak a tettesek.

Az osztrák zöld Thomas Waitz irodáját is kirámolták. Ő azt vetette fel, hogy ha ilyen gyenge az irodák védelme, akkor mi a garancia arra, hogy oda lehallgató eszközöket nem helyeznek el?

Az Azonnali kérdezte a magyar képviselőket is, hogy az ő irodáikba is betörtek-e. A fideszesek nem válaszoltak eddig, de úgy tűnik, egy magyar áldozat van, a szocialista Ujhelyi István.

Ujhelyi irodájából azonban nem vittek el semmit, de csak azért, mert már óvatosak voltak: három éve a nyári szünet alatt elvitték az irodai széfjüket némi készpénzzel és pár, később pótolt személyes irattal együtt, ezért már nem tartanak értékeket az irodában.

Több képviselő szerint is az Európai Parlament személyzete között kell keresni a tetteseket, mert az épület be van kamerázva, és a vendégeket pedig gondosan regisztrálják. (24.hu)


 

h i r d e t é s