h i r d e t é s

Kitikkadunk, felfelé kúszik a hőmérő egész hétvégén is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kitikkadunk, felfelé kúszik a hőmérő egész hétvégén is

2019. augusztus 09. - 06:18

 

Pénteken délelőtt tovább csökken a felhőzet, sok napsütésre van kilátás. - írja az idojaras.hu.

Csapadék nem várható.  Délután a többórás napsütés mellett időnként megnövekszenek a gomolyfelhők, de ezekből csapadékra nem kell számítani. Mérsékelt lesz a nyugati szél. 26, 31 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Pénteken napközben nem érkezik fölénk front, azonban ismét sokan tapasztalnak álmosságot, fáradtságot a kellemes idő ellenére is. A vérnyomáspanaszok is fokozódnak, és a pollenterhelés is erősödik. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken nem érkezik időjárási front térségünkbe, ezért amennyiben nem fokozottan érzékeny, akkor kifejezetten pihentető időben lesz része. Ha azonban az átlagosnál érzékenyebben reagál a hirtelen jött melegre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. Ismét egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot.

A napi teendők elvégzése közben is figyelmetlenség fordulhat elő, ezért időnként mozogjon egy keveset, tegyen egy rövid sétát a friss levegőn, jót tesz az oxigén. A koncentrálási problémák napközben többször megakaszthatják a mindennapi tevékenységekben, ez pedig sok bosszúságot okozhat.

Az allergiásoknak rossz hír, hogy tovább növekszik a levegő pollenkoncentrációja. A parlagfű többeknél okozhat akár intenzív panaszokat is, a szabadban való sportolás, futás pedig fokozhatja a tüneteket. Segíthet, ha gyakrabban mos hajat, a szellőztetést pedig a korareggeli vagy az esti órákra időzítse! Orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést tapasztalhat, a panaszok a délutáni órákban jelentkezhetnek legerősebben.

A Dunántúlon helyenként ingerlékenység és enyhébb fejfájás is felléphet Önnél, ha érzékeny a szélre, de az élénk légmozgás felfrissítheti a hőségben. A naposabb időben jó hangulatban telhet a napja, a kevésbé szeles tájakon pedig jelentősen javul a komfortérzete is.

A közlekedést erős széllökések nehezíthetik, sokfelé pedig a napsütés lehet zavaró, vakító. Fokozott óvatosság javasolt, a biciklisekre, motorosokra is figyeljen oda jobban!

Vezető tünetek a mai napon: fáradtság, alvászavarok, koncentrálási problémák.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

Időjárás.hu


 

h i r d e t é s