h i r d e t é s

Kocsis Máté harcias kedvében volt – Belengetett a DK-nak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kocsis Máté harcias kedvében volt – Belengetett a DK-nak

2019. július 12. - 08:58

 

Van ebben valami elképesztően fonák, hogy egy olyan tehetségtelen politikus mer fenyegetőzni nála ezerszer kipróbáltabb képviselők felé, aki egy vadabb tekintettől maga alá rondít. És csupán annak okán engedhet meg magának ilyen kakaskodást, hogy a Fidesznek – nem kevés ellenzéki segítséggel – „Gyurcsány pártjára” sikerült stigmát sütni.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője - Forrás: MTI

Mindez önmagában nem új jelenség, egymás hátba szúrása a jelek szerint a virtus része. Talán Joe Eszterhas is erre célzott, amikor a magyarokat „az öngyilkosságig szenvedélyeseknek” nevezte többek közt. Mert ugye a személyes érdekkel egy baj van csak rövid távon lehet hatásos neki hódolni.

Bárhogy is Kocsis Máté azt vette különösen zokon, hogy a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Molnár Csaba

Levelet írt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Molnár Csabának, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének azután, hogy Molnár levélben tájékoztatta Orbán Viktort arról, hogy az EP szociáldemokrata frakciója nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az EP szakbizottsági tisztségeire. A levélről az MTI számol be.

Kocsis azt írta Molnárnak, hogy az elmúlt évtizedekből nem őriz a politikai emlékezet példát arra, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna. Szerinte most szembefordultak a választók akaratával, „arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, amit az európai parlamenti választáson meghoztak”.

Megjegyezte, hogy a DK „veszélyes vizekre evezett”, mert ha elfogadottá válik, hogy politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, akkor

a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk. /24.hu/

Kemény szavak és akár igaznak tűnhetnek, mindamellett a Fidesz – és nem Gyurcsány vagy Bajnai Gordon – rendezte úgy, hogy ellenzéki politikusnak ne legyen beleszólása a döntéshozatalba. Hiába könyöradományként, de inkább csak a látszat kedvéért kiosztott alelnöki pozíció, módszeresen leépítették a fékek és ellensúlyok rendszerét.

A Nyugati Fény azonban nem másutt, mint a Fidesz archívumában talált cáfolatot Kocsis szavaira.

2009. 11. 11.

A jelölésének hátterében nyilvánvalóan nem rátermettsége, hanem Gyurcsány Ferenchez és Bajnai Gordonhoz fűződő személyi kapcsolatai voltak mérvadóak. Elfogadhatatlan, hogy polgárok támogatását elvesztett kormány bukott miniszterelnökének politikai bizalmasa még öt évig Magyarország uniós biztosa legyen. Jelölésével a magyar polgárok ismételt elárulása történt.

A politikai kultúra teljes hiányáról tanúskodik a jelölés módja is. Miközben az MSZP folyamatosan a közös nemzeti fellépésről beszél, s miközben súlyos vereséget szenvedett az európai parlamenti választásokon, egyoldalúan, egyeztetés nélkül döntött Andor László jelöléséről. Elfogadhatatlan, hogy az MSZP az európai uniós posztokat is zsákmányrendszerének részeként tekinti.

Tehát a két egyszerű kérdés, ami ennek tükrében felmerülhet, hogy ki szabotál kit, és mi oka van erről Kocsisnak hazudni?


 

h i r d e t é s