h i r d e t é s

Kocsival fizettek a fideszes polgármesternek a 180 milliós mutyiért?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kocsival fizettek a fideszes polgármesternek a 180 milliós mutyiért?

2015. január 27. - 01:00
0 komment

Veres Margit balmazújvárosi polgármester az egyik gyanúsított abban a vesztegetési ügyben, amely 2013-ban indult a Hajdú-Bihar megyei kisvárosban a Blikk információi szerint, ám meggyanúsításának tényét a fideszes polgármester asszony tagadta, az ügyészség pedig nem erősítette meg.

A Népszabadság 2013 decemberében már beszámolt arról: a Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és más bűncselekmény miatt folytat eljárást két gyanúsítottal szemben Balmazújváros polgármesteri hivatalát érintően. Akkor azt írtuk: meg nem erősített hírek szerint gyanúsítottként hallgatták ki a hivatal két vezető beosztású dolgozóját, valamint egy helyi vállalkozót.

A Blikk hétfőn azt közölte, hogy az egyik vezető beosztású gyanúsított a múlt októberben polgármesterré választott Veres Margit, aki korábban jegyzőként követte el az állítólag terhére rótt bűncselekményt. A vesztegetés a városi sportcsarnok építésével kapcsolatos.

A lap úgy tudja, hogy a város 180 millió forintos rendkívüli támogatással segítette a beruházást, ezt honorálta volna – meg nem engedett módon – a beruházást irányító K. Sándor vállalkozó, aki később az eljárás másik gyanúsítottja lett. A lap szerint a volt jegyző birtokába vesztegetés révén kerülhetett egy személyautó, s habár Veres Margit nyilatkozatában elismerte, hogy 2013-ban vásárolt egy autót, azt tagadta, hogy ő maga gyanúsított volna a vesztegetési ügyben.

Újra megkerestük az ügyről lapunknak korábban nyilatkozó Simon Richárd főügyészségi ügyészt, helyettes szóvivőt, aki elmondta: a gyanúsítottak nevét, munkakörét és a gyanúsítás szövegét – a nyomozás érdekeire tekintettel – nem kívánják közölni. Hozzátette: a 2013 decemberében történt gyanúsításokkal szemben mindkét gyanúsított panasszal élt, de a panaszokat a Legfőbb Ügyészség elutasította. A nyomozás határideje 2015. február 22.
Az ügyről meg szerettük volna kérdezni Veres Margitot, de a polgármester asszony sem írásos, sem telefonos megkeresésünkre nem reagált.

 

nol.hu

{flike}
{jcomments on}


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s