h i r d e t é s

Komoly oltást kapott Esztergom a redditen

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Komoly oltást kapott Esztergom a redditen

2020. november 16. - 11:14

 

Na nem az esztergomi emberek, hanem csak azok, akik az ország első fővárosából 30 év alatt egy romhalmzat csináltak

"Régi olvasója vagyok a subnak és mint jó lurker eddig nem éreztem szükségét hogy csináljak profilt és írogassak, de kisvárosom utóbbi időben történő "látványos" történései kicsaptak nálam és sok más helyinél pár biztosítékot.

A képen látható épületnek Fürdő Szálló a becsületes neve, a város és az ország egyik legrégebbi szállodaépülete mely 150+ éven át üzemelt. Sajnos a módszerváltás után el lett kótyavetyélve hogy majd 2006-ban az akkor még nagyon ambiciziós fideszes vezetés visszavásárolja.

Aztán jött egy válság, csőd és rengeteg hozzá nem értés és hasonló, az épület sok-sok városbeli társával együtt változatlan rontja a főutca látképét. Annyi történt vele a lassan széteső tetőzetét felújították tavalyt, szóval egy pirospont jár a hatezer fekete mellé.

De pár napja kapott egy szép patyomkin díszítést ami úgy érzem valami megmozgatott a várospolgárokban mert szüntelen menek a felháborodott posztok, cikkek, kommentek és mémek.

Van egy bizarr kettőség a városban hogy nagyon tudják sokan duzzasztani a mellkasuk mekkora történelem és mennyi látnivaló van itt (meg itt a BAZILIKA, ami tudtátok hogy ország legnagyobb temploma???? /s), de eközben lassan egy nyírségi kisváros mutatósabb (no offense to nyírség, nemrég jártam arra és láttam pár takaros helyet!) és rengeteg teljes joggal negatív, meg sajnálkozó véleménnyel is lehet találkozni, láthatóan egyik városvezetés se képes mit csinálni a város számos lassan összedőlő műemlékével, a mostani is csak a saját zsebét gyarapítja, ami okán sokan hívják Esztergomot Hernádfalvának, a Dumakanyar fővárosának, az utak katasztrófák, diplomás fiatalok lelépnek mert gyárakba sori munkások kell (nekik rengeteg munkásszálló pattant ki utóbbi pár évben, ami sok konfliktust is okozott), feltűnő hogy a (épp szünetelő) nagy ingatlanboom közepette is nagyon gyér volt az új lakások építése. Ország vicce lett a pár hete beharangozott világító kerékpárút, a szemcsék kijöttek és rakat bicajnak defektet okoztak így le kellet zárni.

Általában véve nincs élet a városban az említett pár lebujon túl, van 1-2 jó, néhány korrekt belvárosi hely meg sok nem korrekt és kész, s mindezt úgy hogy tényleg irgalmatlan turisztikai potenciálunk van, itt egy óriási autógyár, Budapest egy óra vonattal, itt a Duna, várost gyönyörű dombok, erdők, völgyek övezik, lehetne híres boraink ahogy anno voltak, mégse jut ez a város egyről a kettóre úgy cirka 40 éve már.

Persze az egyház töretlen fejleszt, lásd [1] [2] ami szintén sokak szemében piszka, én ezt mondjuk annyira nem bánom ha hatalmas vagyonuk egy része legalább vissza ide lejut.
Polgink a turisztikai ügynökségtől jött, meg is látszik a hatása, rengeteg haver panziója szállója kapott tíz milliókat, persze olyan funny dolgok is voltak hogy egyik jól ismert étterem-panzió tulaja hiába pályázott, nem kapott semmit, eladta a helyet egy NER-havernak és láss csodát, egyből dőlt oda 120 millió, mik vannak!

tl;dr vicc ez a város és szörnyen sajnálom hogy itt vergődik évtizedek óta, még rosszabb hogy az egyetlen piskáló fény az alagút végén az ha mindent átvesz a NER és legalább ők kipofozzák amit kell, és sajnos úgy tűnik ezt elfogadják a honpolgáraink mint kisebbik rossz."

A teljes sub-ot ide kattintva lehet elolvasni >>


 

Kommentek

h i r d e t é s