h i r d e t é s

Koncz Zsuzsa 76

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Koncz Zsuzsa 76

2022. március 07. - 16:30

Koncz Zsuzsa mindössze 15 éves volt, amikor osztálytársnőjével, Gergely Ágival elindultak az 1962-es Ki mit tud?-on

Koncz Zsuzsa - Forrás: MTI

60 éve van a pályán.

Koncz Zsuzsa 1946. március 7-én látta meg a napvilágot a Heves megyében található Pélyben. Mindenki muzikális volt a családjában, édesanyja éjjel-nappal énekelgetett otthon. Ezt a szokást átvette, az iskolai szünetekben angolul fakadt dalra osztálytársainak, a családját pedig operarészletekkel szórakoztatta.

Gyerekként imádta színházat és a verseket, mégsem készült soha színészi pályára, a kezdetektől világos volt, hogy énekesnőnek született. Tanárai sokszor kérték, énekeljen valamit az igazgatónak, amikor a Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulója volt. Fiatalon elkezdett hegedülni is tanulni.

Pályafutása is ezekben az időkben indult, osztálytársnőjével és barátnőjével, Gergely Ágival 15 esztendősek voltak, amikor elhatározták, szerencsét próbálnak a Ki mit tud?-on. Egy matekóra alatti levelezés alkalmával született meg bennük az ötlet, végül Gergely Ági adta be a jelentkezésüket 1962-ben. A Gézengúz című dalt adták elő akkora sikerrel, hogy egészen a tehetségkutató második helyéig meneteltek. 

Körülrajongott sztár lett, akire rengeteg lány akart hasonlítani. Védjegyének számító, derékig érő, fekete hajára sokan irigykedtek, ezért meglepő, hogy sokáig nem volt megelégedve a külsejével.

2020-ban a karantén alatt egy új lemezt is felvett, a Szabadnak születtél elnevezésű korongon állandó szerzőtársaival, köztük Bródy Jánossal dolgozott együtt. A 76 esztendős Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művésznőt immár hatvan éve imádja a közönség. Szenzációsan fest a róla készült, friss felvételeken: fitt, fiatalos, és tele van energiával. 

Épp mozgékonysága miatt volt számára nehéz az elmúlt időszak, a világjárvány miatt többször is el kellett halasztania 13. nagykoncertjét az Arénában, amelyet végül 2022. március 5-én tartott meg. Egész pályafutása során ez volt a leghosszabb idő, ameddig nem léphetett színpadra. (femina.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s