h i r d e t é s

Kormányszóvivő: európai élvonalhoz tartozó országot hoztunk létre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kormányszóvivő: európai élvonalhoz tartozó országot hoztunk létre

2015. február 12. - 14:34
0 komment

 

Nemzeti konzultációt és parlamenti vitanapot tartana a kormány a megélhetési bevándorlásról.

A kormányszóvivő az ATV Startban elmondta, a konzultációra azért van szükség, hogy a kormány olyan intézkedéseket tudjon hozni a kérdésben, amelyek tükrözik az emberek véleményét.

Érdemben és értelmesen kell beszélgetni a kérdésről, máskülönben a helyzetet pontosan a szélsőségek fogják kihasználni – fogalmazott Kovács Zoltán, aki szerint egy emberek tízezreit érintő problémáról van szó, amely egyre súlyosabb, hiszen az illegális bevándorlók száma 2012 és 2014 között húszszorosára nőtt. Ausztria, Németország és a többi célország előbb-utóbb meg fog telni, ezeket az embereket pedig pontosan ugyanoda fogják visszaküldeni, ahonnan beléptek az Európai Unióba. A jelenséggel tehát valamit kezdeni kell, Magyarország ugyanis nem akar a megélhetési bevándorlók célpontjává válni – szögezte le a kormányszóvivő, aki azt is elmondta, a konzultáció során az embereket arról is meg fogják kérdezni, hogy vállalják-e a menekültek idegenrendészeti őrizetben tartásának költségeit.

Kovács Zoltán többek közt beszélt még a bankadó kivezetéséről, illetve az Erste Bankkal kapcsolatos bejelentésről is: szerinte a kormány mindvégig következetes, kiszámítható gazdaságpolitikát folytatott, amelynek eredményeként a kitűzött célokat sikeresen megvalósították. Ilyen cél volt az adózás terheinek egységes és igazságos szétterítése azok között is, akik korábban ebből nem vették ki a részüket – mondta a szóvivő. A bankokkal való együttműködést tovább javíthatja a devizahitelek kivezetése is, hiszen ezzel nem csak a magyar gazdaságot és a lakosságot, hanem a bankrendszert is egy olyan tehertől szabadítjuk meg, ami után sokkal könnyebb és kiszámíthatóbb lesz például a hitelezési gyakorlat a bankok részéről – tette hozzá. Kovács Zoltán szerint persze mindig születnek olyan döntések, amikre valaki mindig azt fogja mondani, hogy kiszámíthatatlan, mert nem tetszik neki. „Minket mindig is a célok vezéreltek, márpedig öt éve egy a gazdasági összeomlás szélén tántorgó országból három-négy év alatt egy a gazdasági növekedést, a munkanélküliséget, vagy épp az államháztartás hiányát tekintve az európai élvonalhoz tartozó országot voltunk képesek létrehozni” – fogalmazott.

 

atv.hu / J. I


 

h i r d e t é s