h i r d e t é s

Koronavírusos lehetett a tanár, aki gyerekekre vigyázott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Koronavírusos lehetett a tanár, aki gyerekekre vigyázott

2020. július 25. - 09:29

 

Koronavírus gyanújával vittek kivizsgálásra egy 18. kerületi tanárt, aki táborozó gyerekekre vigyázott

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Koronavírus gyanújával kivizsgálásra vittek pénteken egy tüneteket produkáló pedagógust, aki néhány napja a beteg rokonát ápolta a kórházban, akiről most bebizonyosodott, hogy koronavírus-fertőzött – közölte Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester Facebook-oldalán.

Mint írta: az ápolás után a pedagógus egy hétig a 18. kerületi általános iskolás gyerekekre felügyelt a sarkadi Arany János kollégiumban szervezett nyári táborban. Ezalatt két, 45 fős iskolás csapattal, a 18. kerületi Piros és a Brassó iskola diákjaival került kapcsolatba.

A bejegyzés szerint az első iskolából már hazamentek a gyerekek, a Brassó iskola diákjai pedig szombaton fejeznék be a tábort.

Szaniszló levélben kérte az érintett szülőket, hogy a pedagóguson elvégzett megismételt teszt eredményéig ne vigyék haza a gyermekeket, mert szeretnék ezzel elkerülni, hogy ötven kerületi család kerüljön karanténba.

"Az önkormányzat átvállalja a tábor plusz napjainak költségét, annak érdekében, hogy az érintett családoknak ez a váratlan helyzet ne jelentsen semmilyen plusz anyagi terhet" – írta a polgármester, aki hozzátette: megrendelték a gyerekek és kísérőik tesztjeit is. (24.hu)

Frissítés (2020. július 26. 9:22)

Péntek délután koronavírusos tünetekkel szállítottak kórházba egy 18. kerületi tanárt, aki a rosszullétét megelőzően több gyerekkel is érintkezett. A kerület polgármestere, Szaniszló Sándor tegnap késő délután a közösségi oldalán tett közzé friss helyzetjelentést az ügyben: elárulta, hogy a tanárnő koronavírus-tesztje negatív lett.

A polgármester bejegyzéséből kiderült az is, hogy a tanárnő ügyében eljáró orvosok úgy ítélték meg, nincs szükség második tesztre sem, a pedagógus ugyanis fertőzésmentesnek tekinthető.


 

h i r d e t é s