h i r d e t é s

Kovács Ákos negyvenmillió forintot kap a Szerencsejáték Zrt-től

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kovács Ákos negyvenmillió forintot kap a Szerencsejáték Zrt-től

2019. július 02. - 10:30

 

A Szerencsejáték Zrt. új vezérigazgatója nem változtatott a régi hagyományokon, idén is a Kutatópont Kft.-vel kötött 700 milliós piackutatási szerződést az állami lottótársaság. - írja a napi.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Czeglédy Zsolt

Évről évre egyre nagyobb értékű megállapodásokat köt az állami lottótársasággal a Nézőpont csoport tulajdonában lévő Kutatópont Kft. - derül ki a Szerencsejáték Zrt. honlapján közzétett májusi szerződésekből. A Kutatópont 2010 tavaszán kezdte meg működését önálló piackutató cégként, és a Szerencsejáték Zrt. 2012-ben már 165 millió forintos megállapodást kötött a céggel. A 2019-2021-es időszakra pedig 732 millió forintos szerződést írtak alá, ez évente 244 millió forintos keretet jelent.

Maga a szerződés piackutatásra vonatkozik. Korábban ebbe például játékszenvedély és felelős játékszervezéssel foglakozó kutatások tartoztak. Kovács Ákos előadó-művészettel foglalkozó cége is leszerződött a lottótársasággal: a Fehér Sólyom Bt. 40 millió forintos reklámszerződést írt alá május közepén. Ákos amúgy a Szerencsejáték Zrt. kulturális nagykövete, a hazai lottótársaságnak köszönhetően valósult meg az énekes tavaly decemberi dupla Aréna koncertje.

Tavaly december óta új vezérigazgatója van a szerencsecégnek, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Czepek Gábort nevezte ki a társaság élére. Kinevezése előtt állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkárként dolgozott. Korábban a GYSEV Zrt. alelnöki és a Rába Nyrt. felügyelőbizottságának elnöki tisztségét is ellátta.

napi.hu


 

h i r d e t é s