fbpx Kovács Zoltán botló logikával Gyurcsányozott egyet 1956-ért | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kovács Zoltán botló logikával Gyurcsányozott egyet 1956-ért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kovács Zoltán botló logikával Gyurcsányozott egyet 1956-ért

2021. október 21. - 06:09

 

Értelme nem sok van ennek a videónak, logika meg annyi sem, de a Fidesz ilyen és úgy tűnik ilyen is marad.

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár - Forrás: Facebook

Mióta YouTube előfizető vagyok, nem jutnak el hozzám a kormány agitprop videói, de a Facebookon nem tudom én sem kivédeni a propagandát.

A Telex egyik olvasója figyelt fel a  Fidesz egy újabb anyagára, amelyben történetesen Kovács Zoltánra esett a napi gyurcsányozás édes terhe, és hát a hatásosnak szánt beszédben eléggé összecsúsztak a dolgok.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Hajdúhadházáról jelentkezik, hogy az ott összegyülekezett emberekkel jól átbeszéljék a „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!”-t, és megállítsák „a Gyurcsány vezette baloldal előretörését”. A videón aztán ezt hallhatjuk:

Hogy ha valaki nem emlékezne, néhány nap múlva emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára, amikor is a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali kormány rendőri erővel verte szét a békésen demonstrálók, az ünnepre emlékezők tömegét.

Mi van? A mondat logikailag teljesen zavaros, mivel az „amikor” utalhat akár '56-ra és annak 65. évfordulójára is. Elsőre tehát bőven lehet úgy érteni, hogy szegény Ferinek már 1956-ot is a nyakába akarják varrni, amikor ő szerény számításaink szerint mínusz 5 éves volt.

Ha mélyebb elemzés alá vetjük a mondatot, akkor sem lesz több értelme. Gyurcsány Ferenc az 1956-os forradalom 65. évfordulóján történtekért felelős? Ez szombaton lesz, és mostani tudásunk szerint ezen a jövőbeni napon, 2021. október 23-án sem veretett szét Gyurcsány Ferenc semmilyen békés demonstrációt, vagy ha szeretne is ilyet tenni, nincs abban a helyzetben, hogy erre parancsot adjon.

A Telex megfejtése Kovács Zoltán szavaira:

Hogy ha valaki nem emlékezne, néhány nap múlva emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára, és ezen a napon biztosan megemlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójáról is (naná!), amikor is (2006!) a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali kormány rendőri erővel verte szét a békésen demonstrálók, az ünnepre emlékezők tömegét.


 

Kommentek

h i r d e t é s