h i r d e t é s

Kövér szerint nem a klímaváltozástól kellene tartanunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kövér szerint nem a klímaváltozástól kellene tartanunk

2019. május 16. - 10:04

 

Miért is kéne, hiszen 20-30 év múlva kell csak szembenéznünk a jó eséllyel irreverzibilis (visszafordíthatatlan) folyamatok következményeivel. És mint tudjuk, Kövér László aligha marad addig politikus. Már csak az elemi biológia okán sem. Adja ugyanakkor magát a kérdés, ha a tudományos világ kész tényként kezeli klímaváltozást, még akkor is, ha nincs egységes álláspont, honnan veszi a bátorságot Kövér tagadni mindezt.

Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

Különösen annak tükrében, hogy legalábbis névleg a magyar köztársasági elnök székébe hízott Áder János éppen a klímaváltozással kampányol magának. Igaz, itthon alig hallunk tőle, róla bármi értékelhető megnyilvánulást.

Bárhogy is, Kövér természetesen ezt is – mármint a klímaváltozás nagyon is jelenlévő rémét – az „agymosó média” hazugságának állítja be. Miért is tenné másképpen, a Fidesznek az a mániája, hogy a szakértelem szintjét párthűséggel mérje. Mint tudjuk azonban ez a két dolog, mármint a tudomány és a párthűség kivétel nélkül fordítottan arányos dolgok, így nem nehéz eldönteni, vajon ki lódít itt.

Siófokon tartott lakossági fórumot Kövér László fideszes házelnök, ahol az EP-választási kampány részeként arról beszélt, hogy a bevándorlás a legfőbb kérdés Európában, az EP-választás tétje pedig az, hogy "olyan európai vezetést választunk, amelyik fontosnak tartja a kereszténység európai alapjainak megtartását, (...) vagy olyat, amelyik egyfajta tömeges ember- és kultúracserében látja a kontinens jövőjét".

Az MTI tudósítása szerint Kövér azt fejtegette, hogy az emberek Európa-szerte a bevándorlást és a terrorveszélyt tartják a legfontosabb kérdésnek, de idézett egy friss felmérést, ami szerint Németországban az emberek többsége pont nem a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, hanem a klímaváltozást (32 százalék a 31 százalékkal szemben), ami a Kövér szerint

a "független és pártatlan" média agymosó hatása miatt van.

Arról is beszélt, hogy a "főáramú, Brüsszelt is uraló" politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a bevándorlás helyett a jogállamiság, "a kelet-európai országok hálátlansága" vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje. /hvg/

Nem meglepő érvelés, csak épp nem hatásos. Van ugyanis egy nem hangsúlyozott, ami fényesen bizonyítja, hogy Fidesz maga tehet a bevándorlásról.

A szíriai konfliktus is a klímaváltozás miatt tönkrement terményekkel robbant ki. A helyzet persze nem ilyen egyszerű, de az utolsó csepp és az azóta lecsengett migrációs válság indikátora tagadhatatlanul ez volt.

Azzal pedig, hogy Kövér tagadja a klímaváltozást, vagy inkább annak fontosságát, mint ahogy azt, ráutaló magatartással tette kormánya 2011-ben is, felelőssé tehető a probléma súlyosbításáért, amit szóban megoldani kívánnak.


 

h i r d e t é s