h i r d e t é s

Közös ellenzéki tüntetést szervez a választások előtt Karácsony Gergely

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közös ellenzéki tüntetést szervez a választások előtt Karácsony Gergely

2018. február 17. - 09:17

 

Március 15-én megemlékezéssel egybekötött demonstrációra hívja az ellenzéki pártokat, civil szervezeteket. - írja az ATV

MTI Fotó: Mónus Márton

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nyílt levélben fordul az ellenzéki pártok, civil szervezetek és „a változást kívánók széles közönsége” felé. Karácsony Gergely ebben leírja, hogy a változáshoz meg kell mutatni: „többen vagyunk mi, akik elégedetlenek, akik más kormányt akarnak, mint a Fidesz támogatói”. Ezért a XXI. század Társaságal közösen március 15-ére megemlékezésre és demonstrációra hívja a megszólítottakat.

“Tudjuk, hogy nem mindenben értünk egyet, ahogyan tudjuk azt is, hogy különböző elképzeléseink vannak azzal kapcsolatban, milyen Magyarországot szeretnénk – sőt, mást gondolunk arról is, milyen konstrukcióban kell indulni a 2018-as választásokon. Mindez azonban nem akadályozhatja meg közös kiállásunkat közös értékeink, a szabadság, a demokrácia és a változás szükségessége mellett”- vélekedik a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Leszögezi: a közös ünneplés nem jelent formalizált szövetséget és nem jelenti az önállóságuk feladását sem.

“Még csak azt sem jelenti, hogy egyet kell értenünk mindenkivel, aki közös színpadunkon szerepel”- magyarázza Karácsony, aki szerint “a kormányzati propaganda úgyis gátlástalanul odarajzol minket egy képre olyanokkal, akikkel sosem vállalnánk politikai közösséget”.

Hozzáteszi: “a közös ünneplés csak annyit jelent, hogy együtt mondjuk ki: változásra van szükség Magyarországon! Ne szerezzük meg azt az örömöt a Fidesznek, hogy hat-nyolc kisebb rendezvényt állíthat szembe saját megemlékezésével! Találkozzunk március 15-én!”- zárul a nyílt level. (atv.hu)


 

h i r d e t é s