h i r d e t é s

Küldetés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Küldetés

2021. február 17. - 17:45

 

Orbán terjedelmes interjút adott a V4 évfordulója alkalmából a Magyar Nemzetnek, melyben megint hetet-havat összehord.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Egy kis ízelítő:

A magyaroknak küldetéstudatuk van, túlmutat önmagukon és európai horizontú. A magyarok gondolata a saját küldetésükről a Római Birodalomig vezet vissza, A mai Európát azok a népek teremtették meg, melyek Keletről érkezve szétzúzták a Római Birodalmat, átvették ugyan a kereszténységet, de a Birodalom romjain a saját kultúrájukat teremtették meg.

A német és az orosz világ közti területen létezik egy sajátos kulturális minőség, egy életszemlélet, egy észjárás, jellemző testtartás. Harminc év elteltével Európa legdinamikusabban fejlődő térségeként tekinthetünk magunkra. A V4 feladata megakadályozni Európában belső birodalomépítési szándékokat.

Nem kívánok vitatkozni ezekkel az életveszélyes, tébolyda-közeli marhaságokkal, a történelmi ismeretek általános iskolai szintje alól felböfögött elméletekkel, melyeknek annyi közük van a történelemhez
– és a mai valósághoz – mint hajdúnak a harangöntéshez.

Inkább megkérdem, hogy miért társadalomfilozófiai fejtegetésekbe bocsátkozik a Kedves Vezető, ahelyett, hogy kormányozna? Miért Nemzeti Inzultációval cserdíti a lakosság nyakába annak felelősségét, hogy hogyan, mikor nyissunk?

Mit kíván tenni a Kedves Vezető a kétmillió létminimum alatt élő honfitársával, akiket a küldetéstudat – a kályha, a meleg étel, a fedél, a munka helyett – nem hevít annyira, hogy meg ne fagyjanak?
Mit kíván tenni annak érdekében, hogy ne a tizedik legrosszabb teljesítő helyén álljunk a világrangsorban a járvány kezelése terén?
Hogyan kíván változtatni azon, hogy a lakosság arányában nálunk a tizedik legmagasabb a halálozási arány, e nagyszerűen védekező országban, ahol mi támadunk, a járvány védekezik?
Hogyan kívánja lefaragni az utóbbi harminc év legmagasabb államadósságát, melyet az Unióból ömlő euró-ezermilliárdok dacára sikerült összehozni?
Mindezen problémák kezelése helyett miért a freeszfe, a Klubrádió, az ellenzék kivégzésével van elfoglalva?

A választ csak a szél ismeri. Meg mi.

Ennyire képes, ennyire érdekelt. A választók egy év múlva remélhetőleg kiküldetési rendelvényt nyomnak a Kedves Vezető kezébe.
Csak odaútra!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s