h i r d e t é s

Különgéppel menekítette haza a kormány Dzsudzsák Balázst az Emirátusokból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Különgéppel menekítette haza a kormány Dzsudzsák Balázst az Emirátusokból

2020. május 06. - 06:38

 

Diplomaútlevéllel is rendelkezett a csapatkapitány, rajta kívül még heten utaztak a gépen. - írja a propeller.hu.

A magyar válogatott futballista, Dzsudzsák Balázs a magyar állam segítségével hagyta el kedden az Egyesült Arab Emírségeket, hogy Magyarországra utazzon.

Az Index információi szerint a Dzsudzsákot szállító gépen hét másik magyar állampolgár is utazott.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a lap kérdéséremegerősítette, hogy Dzsudzsák Balázs hét másik magyar állampolgárral egyetemben valóban rajta van azon a mentesítő járaton, ami az esti órákban landol Magyarországon.

Az Emirátusokban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni az országot.

Dzsudzsák Balázs rendelkezik diplomata útlevéllel tekintve, hogy a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya

– válaszolta a minisztérium kérdésünkre. Úgy tudjuk, több magyar sportolónak van hasonló okmánya, a futballista is korábban kapta meg a diplomata útlevelét.

A minisztérium válaszában arra is kitért, hogy folyamatosan zajlik a külföldön rekedt magyarok hazahozatala. Eddig 9455 magyar állampolgárnak segített hazajutni a magyar állam, 672 magyar utazását pedig még szervezik. Jelenleg is úton van Észak – Amerikába egy járat, ami 121 embert hoz haza Miamiból, New Yorkból és Torontóból, valamint Izlandról.

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák 2016 óta játszik az Egyesült Arab Emirátusokban. Előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, télen került jelenlegi csapatához, az al-Ainhoz. Az Ittihad Kalba még az előtt küldte el Dzsudzsákot, hogy lejárt volna a szerződése. A klubelnök egy tévéműsorban azt mondta, hogy sem védekezésben, sem pedig támadásban nem képes már megfelelően teljesíteni a 33 éves magyar szélső.

Az al-Ainnál nem így látják, mert nemrég jelezték, hogy szeretnék megtartani. Dzsudzsák csapata második helyen áll a márciusban félbeszakított bajnokságban.

propeller.hu


 

h i r d e t é s