h i r d e t é s

Kutya világ

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Kutya világ

2022. december 15. - 09:53

Avagy szokvány napi blődlerej, mikro- és makro-világunkban egyaránt.

Reggel bagózok a teraszon, és hallok valami nyüszítést.
Hát a hátsó szomszéd, Róka úr két idióta kutyája közül az öregebb, egy agresszív kis foxterrier három lábon ugrál a kerítés mellett, és próbálja a szemmel láthatóan a drótba beakadt negyediket kiszabadítani.

(Róka úr - ezt a nevet mi adtuk neki, alávaló sunyi dög, vén barom, gázolajjal öntötte le az egyik facsemeténket, melyet szerinte túl közel ültettünk a kerítéshez, nehogy majd húsz év múlva tíz percig árnyékot vessen a szőlőjére, és még sajnálkozott is, hogy kiszáradt, holott világosan látszott a gázolaj nyoma a kerítés és a facsemete közt: a füvet is kiégette)

A másik kutyája,, egy szellemileg visszamaradt puli, aki csak üvölteni tud (különösen szégyenében, ha megnyírják és harmadára megy össze), de azt megállás nélkül, ha húsz méterre megközelítjük a kerítést (tíz év alatt se sikerült felismernie minket), fölötte áll, és bambán nézi.

Hát igen! A kutyájuk idomul a gazdához, vagy fordítva?
A mini kutyák meg olyanok, mint a kis termetű férfiak: roppant agresszívek, hangosak, erőszakosak, mert ellensúlyozni szeretnék jól fejlett kisebbrendűségi komplexusukat. Napóleon, Hitler, Goebbels, Orbán jó példa erre.

Körülnézek, Róka úr sehol. Pedig télen-nyáron kint ügyködik: a kertbe menekül a hárpia felesége elől. Most sehol.

Megnézem a tetthelyet, hátha tudok segíteni! Egy ökör az a foxi, de azért ne szenvedjen!

Látom, hogy átnyúlni nem tudok, a drótháló hurkain nem fér át a kezem, ráadásul midkettő megmarna.
Akkor riasztjuk Rókát!
Mivel nincs a kertben, felkerekedek, megkerülöm a háztömböt, hogy az utcáról felcsöngessem őket.

És döbbenten tapasztalom, hogy a kapucsengő nem a kerítésoszlopon, hanem bent a kertben van, vagy öt méterre, a ház falán!

Normálisak ezek? Ki a franc fogja széttépetni magát a két döggel (azt meg sem néztem, hogy talán zárva is a kapu), hogy becsöngessen hozzájuk?

Némi eredménytelen ordítozás és kerítéscsapkodás után dolgom végezetlenül távoztam volna, mikor megjelent a két kutya.
A foxi valahogy kiszabadult.
Hörögve rázták a kerítést: széttéplek! Amennyire tudtam, még megnéztem a foxi lábát, sértetlennek tűnt.
Akkor nincs más hátra, mint előre!
Ennyi volt a nagy kaland.

Orbán,aki talán már rájött, hogy nem a reformátusokhoz kellett volna igazolnia a tíz évvel a "csuhások, térdre imához!"-kirohanása után, vagy, mert persze fogalma sincs a keresztény egyházak eltérő liturgiáiról, újabban katolikus ceremóniákat tüntet ki a megjelenésével.

Ma reggel például, az egész véletlenül a tetthelyen megjelent kormánymédia nagy nyilvánossága előtt roratén járt, melyet csak a katolikusok űznek.

Nyilván Marokkó győzelméért imádkozott a gaz franciák ellen a vébé-elődöntőn.
Vagy újabb pénzek elsíbolásán töprengett, különös tekintettel az Uniós csúcsra.

Mindenesetre ájtatosan, püspökileg összeillesztett tenyérrel jelent meg az ajtóban, a riporterek kérdésére pedig feddően annyit válaszolt: nem látják, hogy imádkozom?

A jelenet hasonlatos hatású volt, mint mikor egy disznóra frakkot adnak!

A Tanítanék Mozgalom, hangsúlyozottan pártoktól független pedagógus-érdekvédelmi szervezet vezetői megjelentek a parlament ülésén a karzaton, és molinót feszítettek ki.

Kövér intézkedett. És megbüntette az LMP-t, akik bevitték őket.

(Mellesleg a parlament ülései nyilvánosak, a karzatra bárki fölmehet, ha a biztonsági ellenőrzésen átesett.)

A Hír tévé este rendkívüli tudósításként számolt be arról, hogy a Mozgalmat a baloldali pártok irányítják, jó példa erre, hogy az egyik vezetőjük a karzatról Tordai Bencével beszélt telefonon, és instrukciókat kért!
Hangfelvételt is lejátszottak, melyen Tordai beszél valakivel, aki fölteszi neki a kérdést, mit tegyenek? Tordai válaszát már nem hallani.

Tordai és a Tanítanék tagadja, hogy beszéltek volna egymással.
Tordai elmondja, hogy fölhívta egy ismeretlen hang a Tanítanék nevében, közölte, hogy itt vannak a karzaton, instrukciókat kért, majd a választ be sem várva bontotta a hívást.

Rövid azonosítósdi után Tordai bejelentette, hogy a hívó fél a Hír tévé riporternője volt, F. Boglárka, mellesleg egy Fidesz-nagykutya leánykája.

Nem más, mint aki a leleplező tudósítást készítette!

E leányzó, képességei, szellemi és morális szintje alapján – nem beszélve Apuci pozíciójáról – jogos várományosa minimum egy államtitkári stallumnak az Orbán-akolban!

Nekem csak egy kérdésem van! A hírt leközlő független portálok miért nem nevezték meg a provokátort a teljes nevén? Majrézunk?

Ha létezik multinacionális világcég, akkor a Telekom az! Európától Kanadáig és Afrikától Óceániáig áll rendelkezésre.

Üzletfilozófiája a mindenütt egyforma megjelenés és megnyilvánulás.
Ennek különösen blőd formája a bugyi-rózsaszín, mely ízléstelenségük szép példája.

Ilyenkor, karácsonytájt a jeges szívű, profitorientált cégek nagyot igyekeznek kaszálni. A szeretet ünnepén a lelkünkre apellálva.

Figyeljünk egymásra! A világ minden pontján egységesen orrba-szájba sugárzott reklámjukban egy tanár hívja fel erre a nagyérdemű figyelmét.

Kivéve nálunk. Az Orbán-rezsimel kivételesen jó kapcsolatokat ápoló Telekom Hungária egy ilyen apróságra is figyel: ma a kormánynak itt a pedagógus az ellensége!

Tehát egyetlen kivételként a reklámot nálunk újraforgatták, és tanár helyett Volán-buszsofőr okít minket emberségre!

Úgy látszik, ők mostanában nem sztrájkolnak.

A hab a tortán az, hogy a reklám egyben az idiotizmus iskolapéldája: a sofőr telefonon közli az egyik törzsutassal, hogy a buszon felejtette a telefonját!

Kisztihand! Akkor az illető mivel beszél? Kettő van neki belőle e virágzó gazdaságú országban?

Címkék: 

Kommentelne? Kattintson ide!