h i r d e t é s

Láttasd a láthatatlant, hallasd a hallhatatlant! - akadálymentesség az előadó-művészet területein

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Láttasd a láthatatlant, hallasd a hallhatatlant! - akadálymentesség az előadó-művészet területein

2019. október 04. - 09:31

 

Lehet-e teljes értékűen befogadhatóvá tenni egy színházi előadást a fogyatékkal élő emberek számára? 

Mit lehet átadni a színházi látványvilágból egy látássérült nézőnek, és hogyan érzékeltetheti a jeltolmács a darab szövegének stílusát a hallássérült látogatóknak?  Akadálymentesítés az előadó-művészet területein II. - a témában október 14-én második konferenciáját tartja a Pesti Magyar Színház a Fehér Bot Nemzetközi Világnapja alkalmából.

Színházunk évek óta elkötelezett az akadálymentesített színházi élmény megvalósításában, kiemelt célja, hogy a kultúrához való hozzáférést a kihívással élők számára is egyenlő mértékben tegye lehetővé

– vallja Dr. Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója.

Látássérült és hallássérült nézők a számukra fenntartott helyeken bármikor részesei lehetnek a repertoáron futó nagyszínpadi előadásoknak, s ebben van segítségükre a Phonak Roger hallássegítő rendszere, a jelmezbe öltözött jeltolmács, valamint a Sennheiser Mobile Connect applikációján keresztül elérhető élő audionarráció.

Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, az egyiket idézném: Régen nem szórakoztam ilyen felszabadultan és önállóan! Köszönöm az élményt, hogy akkor jöhetek színházba, amikor a kedvem tartja, nem kell egy-egy véletlenszerűen kitűzött akadálymentes előadásra várnom, így teljes értékű nézőnek érezhetem magam, mint bárki más!

– meséli Tóth Cecília, a színház társadalmi felelősségvállalási referense, az akadálymentesítési konferencia házigazdája

Az október 14-i szakmai találkozó lehetőséget ad a tapasztalatcserére, az érintettek mellett várjuk az előadó-művészeti területeken dolgozó elszánt szakembereket is, akik különösen fontosnak és természetesnek tartják a sérült emberek művészeti élményekhez való segítését.
 
Akadálymentesítés az előadó-művészet területein II. – konferencia a Pesti Magyar Színházban - tájékoztató és részletes program.

Bár a regisztráció lezárult, de a helyszínen egyedi jelentkezés alapján korlátozott számban még fogadunk érdeklődőket.

A konferencia – nem kérdés – akadálymentesített. 


 

h i r d e t é s