h i r d e t é s

Lázár János csodareceptje: Nyugdíj, migráns, Soros

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár János csodareceptje: Nyugdíj, migráns, Soros

2017. október 20. - 06:16

 

Minden, a valósággal összeegyeztethetetlen volta ellenére le kell vonnunk a kényszerű következtetést, a Kormányinfó sikeres. 

Forrás: MTI

Annak kell lennie a csekély érdeklődés dacára is, hiszen a Miniszterelnökséget vezető miniszter verbális hasmenése mindig okot ad, némi gúnyra és komoly elemzésre is.

Tudva, hogy Lázár a választásokat követően nem marad e pozícióján, már-már előre nosztalgiával gondolunk minden idők legsunyibb félmosolyának birtokosára.

A 101. Kormányinfó tanulsága: alamizsnával, másod- és harmadrendű problémákkal terelni el a figyelmet a valóban súlyos krízisről.

Természetesen a választások előtt érdemes a nyugdíjasokat megtámogatni egy kicsit. Nem nagyon, mert a végén még elbízzák magukat. Bár el kell ismerni a 20-23 ezer forintos prémium jól hangzik.

Mi ehhez képest az, hogy 74 év felett nem részesülhetnek orvosi ellátásban?

Nincs magyar politika migráns nélkül. Azt már megszokhattuk, hogy a kormány masszívan építkezik a magyar nép önérzetére. Hogy mindenben a magyar a legjobb és az, hogy  béka segge alatt vagyunk, nem annak köszönhető, hogy szó szerint üldözzük tehetséges honfitársainkat, hanem annak, hogy a gonosz nyugat hajlandó megfizetni őket képességükért. A „legvendégszeretőbb” nép minisztere hosszan értekezett arról, hogy hány muszlim él Franciaországban és mely országok „hívnak be” afrikai migránsokat.

Totális képzavar. Különösen annak tükrében, hogy itthon munkaerőhiányról kell beszélnünk olyan területeken is, amik az ország működésének alapjait képezik; oktatás-, egészségügy. Érdekes módon fideszes politikusok úgy nőnek ki minden bokorból.

A tájékoztató csúcspontja természetesen ezúttal is a Soros-terv volt. Bár valószínűleg erről a jelenlévő kollégák egy az egyben lemaradtak, hiszen elnyomta őket süketelés deleje. Ahelyett azonban, hogy Lázár kihasználta volna a hirtelen támadt üresjáratot és elugrott volna mondjuk a kávézóba, folytatta a megszokott halandzsát a migránsok importjáról. Ezt tudta kinyögni azzal kapcsolatban, hogy Soros György alapítványainak adta át vagyona jó részét.

Szólt továbbá a Paks II. nevű látványbüféről, lelkesen magyarázta, hogy az Európai Bizottság szerint megéri a beruházás.

Szerintünk ahhoz el is kellene indulnia, de ezt – ismerve a megrendelőket – nem merjük komolyan számításba venni.

A felsőoktatási törvényt persze meg kell védeni. Kérdés, hogy kitől?


 

h i r d e t é s