h i r d e t é s

Lázár János szerint a magyar olyan fajta, hogy ha félreért valamit, kiszúrja a másik kocsijának a gumiját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár János szerint a magyar olyan fajta, hogy ha félreért valamit, kiszúrja a másik kocsijának a gumiját

2017. szeptember 28. - 20:06

 

Szerinte a menekültellenes kormányzati propagandának semmi köze hozzá. - írja a 168ora.hu.

Fotó: MTI / Bruzák Noémi Forrás: 168ora.hu

Lázár Jánost a 444 újságírója kérdezte az őcsényi ügyről a mostani Kormányinfón. Kedden a Tolna megyei településen megrongálták a kocsiját – kiszúrták a gumijait – egy szolnoki vállalkozónak, aki Magyarországon legálisan tartózkodó, állami védelem alatt álló menekülteket akart fogadni az őcsényi  panziójában.

Ennek kapcsán a Miniszterelnökséget vezető miniszter először arról beszélt, hogy a vállalkozónak a félreértés és a konfliktus megelőzésére lakossági fórumot kellett volna tartania, hogy tisztázza, miről van szó.

Ettől függetlenül – fűzte hozzá – ő nem szeretne pálcát törni sem az ügy miatt távozó polgármester, sem a vállalkozó, sem a falubeliek felett.

A kommunikáció az egyedüli megoldás. Számos félreértés vezethetett ehhez a kiélezett helyzethez

 – mondta.

A 444 újságírója erre elkezdte firtatni, hogy azok felett sem tudna-e pálcát törni, akik kiszúrták a vállalkozó kocsijának a gumijait, amire Lázár úgy válaszolt, hogy ha ők többet tudtak volna a helyzetről, lehet, hogy az egész nem történik meg.

Az őcsényiek körében – kockáztatta meg – valószínűleg félreértést szült, hogy a panzióban kik lesznek a következő vendégek, és nem akarták, hogy így legyen. Ezután kapta meg a kérdést, hogy az elmúlt két év kormányzati kommunikációja felszíthatta ezeket a félreértéseket, amire így felelt:

– Szerintem nem. Eleve ilyen a magyar társadalom.

– Gyárilag? 

– Azt gondolom, hogy az elmúlt 30-40 évben erre számos példát szolgáltattunk.

168ora.hu


 

h i r d e t é s