h i r d e t é s


Lázár kiakadt – Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága vizsgálatot kezd

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár kiakadt – Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága vizsgálatot kezd

2017. szeptember 15. - 07:53

 

Az illetékes testület tényfeltáró célzattal látogat Magyarországra szeptember 18. és 20. között. 

Ahogy arról a 4-i ülésen döntöttek, érdekes vizsgálatokra számíthat a kormány. Olyan „létfontosságú” beruházások kerülnek terítékre, amelyeket a Fidesz feltétlenül szükségesnek ítélt, a tapasztalat ellenben mást mutat.

Természetesen az egyik ilyen pénzkidobás szagú húzás a felcsúti kisvasút ügye. Valamiért Lázár János, értesülve a tervezett vizsgálatról, szükségét érezte nemtetszésének hangot adni. Felháborodott hangú leveléből a 24.hu idézett:

„Különösen felháborítónak tartom, és kategorikusan el is utasítom, hogy a több ezer társfinanszírozásból történetesen azt a projektet vizsgálják, amelyet a magyar miniszterelnök szülőfalujában valósítottak meg.”

Hogy mi indokolja bármely miniszterelnök szülőfalujának környezet- és hatástanulmányokat nélkülöző fejlesztését, különösen, ha az eredmény nem mérhető Lázár szerint elég indok, ha az a miniszterelnök Orbán Viktor. Szavaiból ezt szűrhetjük le. Továbbá azt is, hogy az uniós pénz lenyelését hovatovább indokoltnak tartja.

Van azonban egy másik különös figyelmet élvező, esedékes vizsgálat is, amelynek időpontját egyelőre még nem tűzték ki. Félnek is tőle a fideszesek, hiszen – a nők helyzetéről meglehetősen középkorias felfogást valló pártról lévén szó – aligha számíthatnak dícsérő szavakra.

És bár a Fidesz pártcsaládja, a Néppárt igyekszik a választások utánra halasztani e vizsgálatot, ismerva a hazai viszonyokat és a választást felügyelő hivatalt (NVI, élén Pálffy „vérfideszes” Ilonával), valamint a választási törvényt, semmi nem indokolja, hogy ennek az időhúzásnak bármi értelme lenne.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az EP nőügyi szakbizottságában egyetlen magyar politikus van és az Morvai Krisztina.h i r d e t é s

betöltés..

;