h i r d e t é s

Leállt a Szent Imre Kórház intenzív osztálya

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leállt a Szent Imre Kórház intenzív osztálya

2021. március 03. - 12:03

 

Munkaerőhiány miatt leállt a Szent Imre Kórház kardiológiai szubintenzív osztálya

Kedd este Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató bejelentette, hogy „teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás”. Szavai sokak számára talán megnyugtatóan hatottak, miután hétfőn és kedden számos kórházból érkeztek olyan hírek, hogy osztályok munkája lehetetlenül el azért, mert szakemberek nem írták alá az új – egyebek mellett a vezényelhetőséget is lehetővé tevő – jogviszonyról szóló szerződést.

Dr. Kunetz Zsombor orvos szerint azonban éppen aznap, amikor az országos kórházfőigazgató nyugtatni próbálta a kedélyeket, egy szavaival ellentétes tartalmú határozat született. A szakember Facebook-oldalára posztolt dokumentum szerint "A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Kardiológia Szakági Szubintenzív részlegén humánerőforrás hiány miatt 2021. március 1-én 19 órától beteget fogadni és ellátni nem képes."

Ezért március 2-ától – keddtől, éppen Jenei Zoltán bejelentésének napjától – a meglévő szabad kapacitás terhére a Szent Margit Kórházat, a Betegápoló Irgalmas Rendet, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetet és az Uzsoki Utcai Kórházat jelölték ki és kötelezték a szubintenzív ellátást igénylő betegek ellátására. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s