h i r d e t é s

Leépülő társadalmak

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Leépülő társadalmak

2020. október 24. - 18:41

 

Rengeteg tabu téma van, melyekhez nem nyúlhatunk, óvatosan kell fogalmaznunk, mert sért identitásokat, szociális állapotokat, esetleg politikákat. Van cigánykérdés, de nem merjük nevén nevezni.

Van szegénység, de nem áshatunk le a valódi okokig, így be sem mutathatjuk egy vidék fizikai és lelki, bocsánat, inkább lelketlenségi állapotát. Nem merjük feltárni azt, hogy apák és fivérek nemzik lányukat, húgukat az alkoholos és drogmámoros nyomorban. Erőszakos, agresszív tendenciák válnak mindennapivá. Ha munkalehetőség lenne, akkor sem dolgoznának, mert ha kriminalizálódnak, jobban élnek. Kialakultak megélhetési és túlélési tevékenységek. Jellemzően uzsora, emberkereskedelem, drogterjesztés, prostitúció, ami vagyonelleni bűncselekményekkel egészül ki. A negyven év felettiek alkohollal, ez alatt droggal, húsz körüli korosztály pedig a drogok legdurvább fajtáitól merevednek ki és kerülnek embernek nem nevezhető állapotba. Persze azzal kereskedni is lehet, ami ezt az állapotot létrehozza. Nem emberi állapotban pedig nem emberi tetteket követnek el.

Persze az ötödik kerületből mindez nem látszik és vigyáznak arra, hogy ne is látszódjon. Az is világos, hogy ezek a bajok nem most, hanem évtizedek alatt gyülemlettek fel, sőt, jó részüket sosem kezelték. Hogy miért? Mert nem lehet sikeresen kezelni ezeket rövidtávon és politika, egyház, civil szervezetek, csak rövid távon érdekeltek. Rövid távon kell szavazatokat, illetve támogató forrásokat szerezni. Ha pedig jön valamilyen alap, ellopják. Akik a nyomor köreiből kikupálódnak és elő tudják egyáltalán adni a problémákat, azok leszívják a nagy lopások után megmaradt, hozzájuk eljutó kis pénzeket is, és eszük ágában sincs tovább adni a nyomor kezelésére. Mindeközben a rákos daganat nő. Nem merjük kimondani, hogy a genetikailag, testi és agyi adottságaiban korlátozott állományra nem lehet jövőt építeni. Direkt használok ilyen szavakat. Ők azok vesztét fogják okozni, akik ma szemet hunynak és tovább halogatják a döntést erről a „kényes témáról”. Miért csak a természettudományok területén merünk konkrétumokban fogalmazni, amikor ugyanazok a törvények vonatkoznak ránk is? A beltenyészetnek vannak következményei, a táplálék elvonásnak, tápanyaghiánynak, különösen gyerekkorban, vannak következményei, az agresszív környezetben való szocializálódásnak vannak következményei. Van-e olyan tudományos megállapítás, amely ezzel ellentétes? Miért nem merjük megnevezni a bajt? Mert ez egyfajta igazságérzet kinyilatkozása lenne, amire jogot kellene képezni és az már nem fér össze a demokratikus eszmékkel? Finomkodhatunk még évekig, de Allah nem demokratikus! A beltenyészetek, genetikailag leromlott állományok kipusztulnak, mert így rendelkezett Allah! Ő nem hív össze parlamentet, nem latolgatja, mit szól más, hogy reagál XY. Sőt, azt is eldönti, hogy a sokáig latolgatók kiesnek-e a szelekciós folyamat során mert nem voltak képesek lépni! Ha több szemlélet elmondhatná álláspontját, igazságérzetét, talán egy közösen jóváhagyott és számon kért jog képes megállítani a negatív trendeket. Ha marad a sunnyogás, haszon-érdekeltség, lopás és továbbra is azonnali sikerorientált politikai a cél, akkor Isten fog intézkedni. De erre Te is rámész, barátom!

Mielőtt félreértés lenne. Tendenciáról és őszinte kibeszélésről szóltam. Eszem ágában sincs támogatni olyan programokat, melyek emberiség ellenesek lennének. Nem etnikumról, hanem szociális helyzetről beszéltem, ami egy szint alatt etnikumtól függetlenül, mindenkit érint.

Most arra gondoltok, hogy magyar belső dolgokat, cigánykérdést idéztem fel? Tévedtek! Az egész világon ott vannak ezek a taposóaknák! Saját kapzsiságunkkal, mások kifosztásával létrehozzuk a nyomort, a nyomor pedig létrehozza annak genetikai, erkölcsi leépülési folyamatait, ami később az egész populációt veszélybe sodorja. Afganisztán? Pakisztán? India? Közel-Kelet? Afrika? Sőt, az Iszlám világ, főleg vidéki területeken, a törzsi szemléletével, kizárólag saját belső körök elfogadásával és a vagyon exportálásának megakadályozása miatt, rendesen belterjessé vált. Látható ennek hozadéka.

Csupán az a sajnálatos, hogy nálunk is ilyen mélységű problémával kell megküzdenünk Európa közepén. És csak hallgatunk, titkolódzunk, közben mindenki tudja: nagy a baj.

Olyan képeket válogattam, ami a világ különböző tájain készült és a belterjesség jeleit mutatják. Az okok mindenhol mások. Muszlim környezetben vagyonféltés, az arisztokrácia körében a királyi családok közti érdekek, de a tudatlanság, fizikai elzártság, alkohol, drog, önkontrollt vesztett tudati állapot, leépülés mind ide vezethet. Személyiségi okokból nem kerültek fel magyarországi képek, de ha nyitott szemmel járjátok a vidéket, szép számmal láthatjátok jeleit.

Fenti cikket lehet minősíteni, elhallgatni, túl negatívnak tartani, csak egyet nem lehet: az igazságtartalmát megkérdőjelezni. És ha sunnyogunk erről a témáról, akkor nem tudom, hogy évek múltán ki fog könyvet olvasni, szöveget érteni, felfogni a budapesti szövegládák nagy dumáit, amikor egyes régióinkban a legegyszerűbb kommunikációra már most sem képesek sokan.

Ja! És a politika? Egy józan, szavazatát átgondoltan leadó polgár szavazata miért ér ugyanannyit, mint aki csak a napi belövéséért kapott 5000 forintért adja le a voksát, azt sem tudva, hogy milyen országban él, vagy hogy él-e egyáltalán?

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s