h i r d e t é s

Lemondott a DK Komárom-Esztergom megyei választókerületi elnöke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lemondott a DK Komárom-Esztergom megyei választókerületi elnöke

2019. augusztus 23. - 17:11

 

Bebizonyosodott amitől hangos az ellenzék Esztergomban. A Demokratikus Koalíció nem egyenlő Manga Gyulával.

Manga Gyula - Forrás: Facebook

Manga Gyula lemondását a saját Facebook oldalán jelentette be. De azért csatolok egy képernyőfotót is, mert az immár ex-elnök úr előszeretettel törölgeti vérmérséklete szerint a saját posztjait:

A lemondásának oka mögött személyes sértettség és az együttműködés teljes hiánya állhat.

Személyes ok lehet az, hogy az ex-elnök által delegált polgármesterjelölt személye nem kapott többséget és ezáltal bizalmat sem az ellenzéki többségtől.
Az együttműködés teljes hiányára pedig a személyes sértettsége okán a többi ellenzéki szereplővel kapcsolatban a mai napig is fennálló kettős mércéje a legfőbb indok.

Cserép János és az őt támogató pártok képviselői hosszú hónapokon át tárgyaltak Manga Gyulával, aki sosem a konstruktivitásáról tett bizonyságot. Varju László a Demokratikus Koalíció részéről kifejezte, hogy pártja a Szeretgom Egyesületet támogatja. Varju László szavait korábban a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc is megerősítette

A különutasságért nagy árat fizetett Manga Gyula és nagy árat fizethet Esztergom is. Az ellenzéki pártok, az Európai Baloldal kivételével másfél éve tárgyalnak arról a szövetségről, amelynek eredményeként esztergomi polgárok mögé sorakoztak fel az ellenzéki pártok. Megértették, hogy Esztergom nem lehet pártérdek. Ezt a várost érteni és érezni kell. Cserép János polgármester-jelöltet és programját támogatják: DK, MOMENTUM, MSZP-P, JOBBIK, LMP, EURÓPAI BALOLDAL, valamint több civil személy, szervezet és a Mindenki Magyarországa Mozgalom. 

Azzal, hogy egy sértett kisebb társaság különutas "ellenzéki" politikát folytat, semmi mást nem érnek el, csak annyit, hogy szembe mennek az ellenzéki konszezussal és meddő változatlanságba sodorják Esztergomot újabb 5 évre. Ergo, rengeteg munkával és sokszor sértő túlmozgással a Fidesz kezébe adják több ezer nem fideszes esztergomi sorsát.

(* Pontosítás: Manga Gyula a Demokratikus Koalíció KEM 2-es választókörzetének volt az elnöke - a szerk.)


 

h i r d e t é s